duminică, 13 iulie 2008

CS Universitatea Suceava vrea să joace "acasă" meciurile din Challenge Cup

Formaţia de handbal masculin CS Universitatea Suceava a reuşit la finele sezonului precedent al Ligii Naţionale probabil cea mai mare performanţă la nivel de echipă din istoria sportului sucevean. După un parcurs de excepţie, sportivii pregătiţi de Petru Ghervan, Leonard Bibirig şi Florin Leuciuc, au reuşit să se claseze pe pocul V, loc care le-a permis accesul în Challenge Cup.


Pentru a putea evolua în cupele europene de handbal masculin, sala Liceului cu Program Sportiv din Suceava necesită câteva modificări, absolut normale pentru o partidă la acest nivel. În sala LPS Suceava trebuie montate scaune de plastic, iluminarea sălii trebuie să aibă 820 de lucşi la nivelul terenului, delimitarea accesului publicului faţă de oficiali trebuie să fie absolut separată, vestiarele pentru jucători şi toaletele pentru public fiind construcţii obligatorii.


Cum timpul până la debutul sezonului oficial este scurt şi la sala LPS nu s-a mişcat un “deget”, evoluţia grupării sucevene în propirul fieff a produs îngrijorare în lumea sportivă.


În cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri de CS Universitatea Suceava, purtătorul de cuvânt al grupării, Mihai Chira, a făcut un apel la responsabilitate către autorităţile locale şi judeţene, lucru legat direct de participarea echipei în cupele europene. După ce a mulţumit pentru sprijinul acordat în sezonul precedent, purtătorul de cuvânt al CS Universitatea Suceava a dorit să aducă din nou în atenţie necesitatea ca toate “forţele” să conlucreze în scopul de a oferi publicului sucevean un lucru care nu s-a mai întâmplat, meciuri de cupă europeană.


Antrenorul principal al echipei CS Universitatea Suceava şi secund al naţionalei României de handbal masculin, Petru Ghervan a ţinut să menţionize faptul că primele meciuri din Challenge Cup vor avea loc în zilele de 15 şi 22 noiembrie, tragerea la sorţi a adversarei urmând a fi realizată în data de 22 iulie.


“Pentru echipa noastră, participarea în cupele europene este un lucru deosebit pentru care am muncit un sezon întreg. Ştim că este dificil pentru autorităţile sucevene de a purcede la după campania electorală, însă timpul este destul de scurt şi problemele destul de complicate.


Nu reprezintă niciun secret faptul că toată echipa noastră mizează pe faptul că va juca în Challenge Cup la Suceava şi nici nu concepe altă locaţie. Faptul că principalii susţinători ai noştri Primăria Municipiului şi Consiliul Local, Consiliul Judeţean, Universitatea “Ştefan cel Mare” şi Consiliul Sponsorilor s-au aşezat la masa discuţiilor, reprezintă o dovadă a faptului că Suceava doreşte o echipă, în cupele europene şi o reprezentare la nivel european.


Cum partidele oficiale din cupele europene vor avea loc în noiembrie, mai este timp de reglementat probleme legate de sala LPS, nu mult însă pentru că aceleaşi condiţii de joc au fost adoptate şi în Liga Naţională care debutează pe 6 septembrie.


CS Universitatea Suceava a fost şi este un club care se bazează în mod clar pe sportivii născuţi şi crescuţi pe aceste meleaguri. Nu trebuie omis faptul că 11 dintre sportivii noştri au fost ofertaţi de cluburi mult mai puternice ca noi, CS Universitatea Suceava fiind, în pofida suplimentării bugetului, unul dintre cele mai sărace cluburi din Liga Naţională de handbal masculin.


Ca orice sportiv şi handbaliştii de la CS Universitatea Suceava îşi doreşte să ajungă să joace la o echipă de top şi să câştige atâta cât merită şI cât poate în perioada scurtă în care activează. Noi avem contracte destul de ferme cu sportivii noştri, însă în mod normal nu poţi opri un jucător care pleacă spre marea performanţă. Logic, în lumea marii peformanţe handbalistice la nivel european şi mondial, clubul şi conducerea acestuia trebuie să ajungă la un asemenea nivel de maturitate sportivă şi organizatorică încât să facă în aşa fel încât un investitor cu capital privat să considere că este profitabil şi logic să investescă aici.


Noi doar ne gândim la acest lucru, dar mizăm pe suportul celor care ne-au fost alături şi până acum. Handbalul sucevean a demonstrat că are posibilităţi, că are valoare şi că meită toată încrederea.


Echipa noastră, din cauza dificultăţilor legate de finanţare în ultima perioadă, nu a reuşit transferuri spectaculoase şi se bazează pe unitatea de grup ca în sezonul precedent. Oricum, clubul nostru vizează organizarea pe baze solide, moderne care să rămână în timp. Nu reprezintă niciun secret faptul că din toamnă, se va plăti intrarea la meci, o sumă absolut rezonabilă pentru iubitorii sportului sucevean. Cei care intră în sală vor avea numărul scaunului pe biletul de intrare şI vor putea participa la festivităţile legate de fiecare joc în parte” a declarat antrenorul principal al formaţiei CS Universitatea Suceava, Petru Ghervan.