luni, 14 aprilie 2008

Bărbat violat şi omorât cu sălbăticie



Crimă înfiorătoare în oraşul Gura Humorului. Un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost violat şi apoi omorât cu bestialitate de indivizi care nu au fost încă identificaţi, Cu o cruzime rar întâlnită, criminalul sau criminalii i-au fărmat bărbatului cutia craniană, lovindu-l violent cu mai multe pietre.

Oribila crimă s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică. A doua zi, în jurul orei 10.00, poliţiştii din oraş au fost alertaţi de un localnic, care a observat un cadavru pe malul pârâului Humor, la aproximativ 150 de metri în aval de podul din oraş care trece peste apă.

Victima, identificată în persoana lui Nicolaie Tiron, în vârstă de 57 de ani, persoană care obişnuia să-şi facă veacul pe la un restaurant din apropiere, zăcea pe pietrişul de lângă apă.

O echipă de ofiţeri ai Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei, coordonaţi de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, a ajuns imediat la faţa locului, unde s-au găsit mai multe pietre pline de sânge, cu care fusese lovită victima.

Medicii legişti care au examinat cadavrul au găsit leziuni grave mai ales în zona capului dar şi urmele unui posibil act sexual.

Anchetatorii merg pe varianta unei crime între homosexuali, neexistând indicii care să arate că bărbatul ar fi fost adus cu forţa până în zona în care a fost omorât.

Angajatul unei firme de securitate s-a împuşcat în cap



Angajatul unei firme care oferă servicii de securitate şi-a pus capăt zilelor în timpul orelor de program, folosindu-se de pistolul din dotare. Bărbatul care s-a sinucis, Samuil Bilic, în vârstă de 61 de ani, cu domiciliul în municipiul Suceava, lucra ca dispecer la punctul de lucru din Suceava al corporaţiei internaţionale Group 4 Securicor, cu sediul în cartierul Obcini.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 4.30, Poliţia Municipiului Suceava a fost anunţată prin serviciul unic de urgenţe 112 că dispecerul firmei a fost găsit împuşcat.

Imediat zona a fost asigurată, ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei, coordonaţi de un procuror criminalist al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, preluând ancheta.

Nimeni nu vrea să vorbească

Din primele cercetări reiese că bărbatul şi-a pus pistolul sub bărbie şi a apăsat pe trăgaci. Sexagenarul a lăsat lângă el un bilet cu câteva rânduri scrise, în care îşi cere scuze familiei pentru că a recurs la acest gest, dar şi mai multe numere de telefon ale unor rude, care să fie contactate după moartea sa.

Reprezentanţii firmei au refuzat orice dialog cu presa, invocând faptul că au primit ordin de la şefi să nu vorbească. Şeful punctului de lucru de la Suceava nu a fost nici el de găsit, iar angajaţii de la sediu au refuzat categoric să ne ofere un număr de telefon, dând de înţeles că nimeni nu este dispus să discute despre acest caz.

Cu privire la cauza sinuciderii, se pare că bărbatul îşi făcuse de curând nişte analize medicale în urma cărora aflase că suferă de o boală incurabilă, fapt ce l-ar fi făcut să se hotărască să-şi pună capăt zilelor.

Anchetatorii nu iau în calcul decât varianta sinuciderii.

FC Cetatea Suceava nu izbuteşte să "rezolve" nicicum suspansul promăvării matematice după jocul cu Rarăul Câmpulung


FC Cetatea Suceava, fără câţiva jucători de bază în formaţie nu a reuşit să se impună în disputa cu Rarăul Câmpulung, ba chiar echipa oaspete ar fi fost mult mai îndreptăţită să învingă. Nu reprezintă absolut niciun secret faptul că atunci când eşti detaşat lider şI toată lumea este de accord că meriţI să joci într-un eşalon superior, jocul nu-ţi mai iese aşa cum s-a mai întâmplat în partidele dce care pe care şi abia aştepţi finalul ca să ajungi la “şampanie”.

FC Cetatea Suceava a jucat modest în disputa cu Rarăul Câmpulung şi doar ghinionul oaspeţilor şi portarul Roheţki au făcut în aşa fel încât ei nu au plecat cu toate cele 3 puncte puse în joc.

În mod normal nu se mai pune problema promovării pentru FC Cetatea Suceava, semne de întrebare există doar pentru menţinerea în eşalonul trei valoric al fotbalului românesc pentru Rarăul Câmpulung. Şi Juventus Fălticeni a avut astfel de probleme însă le-a rezolvat după succesul cu 2-0 de pe terenul celor de Bujorul Târgu Bujor. Pentru echipa pregătită de Ovidiu Murariu au marcat Prisacă şi din nou Păcurari

Rezultare înregistrate în etapa a XXVII-a a seriei I a Ligii a III-a: Aerostar Bacău – Ceahlăul Piatra Neamţ II 3-0, Leonard Paşcani – CFR Paşcani 0-3, CF Brăila – FC Willy Bacău 1-0, Poli Galaţi – Laminorul Roman 3-0, Pambac Bacău – FCM Bacău II 0-0, FC Bârlad – Poli Iaşi 1-1, Cetatea Târgu Neamţ – Oţelul Galaţi II 2-0, Bujorul Tg. Bujor – Juventus Fălticeni 0-2, FC Cetatea Suceava – Rarăul Câmpulung 0-0.

Clasament

1. Cetatea Suceava 27 20 4 2 58-8 65
2. Aerostar Bacău 27 16 6 5 40-20 54
3. Willy Bacău 27 15 6 6 55-36 51
4. Poli Galaţi 27 13 8 6 34-21 47
5. Poli II Iaşi 27 11 9 7 42-29 42
6. Pambac Bacău 27 12 5 10 37-36 41
7. CFR Paşcani 27 12 3 12 36-31 39
8. FC Bârlad 27 12 3 12 36-41 39
9. Otelul Galaţi II 26 12 2 12 37-30 38
10. FCM Bacău II 27 9 10 8 31-29 38
11. Cetatea Tg Neamţ 27 12 2 12 41-50 38
12. Juventus Fălticeni 27 11 4 12 30-37 37
13. Ceahlaul P.Neamţ II 27 10 4 12 33-29 35
14. CF Braila 27 10 5 12 35-36 35
15. Laminorul Roman 27 9 3 15 31-43 30
16. Câmpulung Moldovenesc 26 5 7 14 23-43 23
17. Bujorul Tg Bujor 27 6 4 17 19-48 22
18. Leonard Paşcani 27 1 6 20 19-72 9

CSM Bucovina Suceava la cea de-a doua victorie în deplasare din play-out


Într-o partidă contând pentru etapa a VII-a, Griviţa Roşie Bucureşti – CSM Bucovina Suceava 7-27 (7-12)

CSM Bucovina Suceava a plecat la disputa cu Griviţa Roşie Bucureşti hotărâtă să scoată un rezultat bun şi să demonstreze că în acest sezon are o echipă adevărată, una în care experienţa s-a îmbinat perfect cu tinereţea. După meciul bun şI rezultatul pe măsură consemnat în disputa cu CFR Braşov, sucevenii s-au decis să facă un joc bun şi la Bucureşti, cu Griviţa Roşie.

“Programul” a fost absolute corect şI CSM Bucovina Suceava a învins clar pe Griviţa Roşie cu 27-7 la capătul unui meci pe care l-a dominat. Pentru suceveni, care şi-au trecut în cont şi punctul bonus, au marcat Patenschi, Conache, Ovidiu Soloniuc şo Drelciuc, eseuri, Soloniuc reuşind şi o transformare, Conache adăugând şi el o transformare şi o lovitură de pedeapsă.

În etapa a VII-a a turneului play-out se joacă meciurile: RC Bârlad – Olimpia Bucureşti 5-34, Poli Iaşi – CFR Braşov 45-8 şi Griviţa Roşie Bucureşti – CSM Bucovina Suceava 7-27.

Clasament

1. Olimpia Bucureşti 7 6 0 1 175-43 5 pcte. bonus 29

2. Poli Iaşi 7 4 0 2 177-84 6 pcte. bonus 26

3. CSM Bucovina Suceava 7 6 0 1 145-96 2 pcte bonus 26

4. RC Bârlad 7 2 0 5 101-189 2pct. Bonus 10

5. Griviţa Roşie Bucureşti 7 1 0 6 66-131 3 pcte. Bonus 6

6. CFR Braşov 7 1 0 6 71-191 două pcte.bonus 6

Candidaturile a doi preoţi suceveni apreciate de Lungu


Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, candidatul PD-L la un nou mandat a salutat candidaturile a doi preoţi la alegerile locale din iunie şi a apreciat că prezenţa rereprezentanţilor Bisericii în deliberativele locale şi judeţene „va aduce mai mult echilibru, înţelegere şi toleranţă între consilieri”. Este vorba de preotul Minu Mititelu, paroh la Biserica Sfânta Vineri, candidat la Consiliul Local Suceava şi de preotul Cătălin Axinte, de la Biserica Sfânta Mina, candidat la Consiliul Judeţean. „Salut candidatura pe liste de independenţi a preoţilor, ca reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe, atât pentru consiliile locale, cât şi pentru Consiliul Judeţean Suceava. Mă bucură în mod special candidatura pe lista de independent a preotului Mititelu, pentru consiliul local al municipiului Suceava. Primăria are o bună colaborare cu Biserica Sf. Vineri, unde părintele este preot paroh, pe proiecte de asistenţă socială. Aici funcţionează un centru de zi pentru copii şi sunt în curs de desfăşurare şi alte proiecte de asistenţă socială”, a declarat Lungu care a precizat că a semnat printre primii candidatura preotului Mititelu.

PNG mizează pe tinereţea candidaţilor la primării


Prezent la Suceava la sfârşitul săptămânii trecute, vicepreşedintele PNG, Constantin Lupu, a declarat că partidul pe care îl reprezintă va fi cel care va da startul schimbării clasei politice din România. Lupu a sus că acest lucru va fi demonstrat după alegerile locale din acest an, pentru care PNG are pregătită o echipă de candidaţi tineri, capabili să aducă o schimbare atât în politică, cât şi în administraţie. „Cred că acum, la 90 de ani de la dezrobirea României, tot din Moldova, şi în special din Bucovina, va porni dezrobirea ţării de actuala clasă politică, care a demonstrat că şi-a urmărit doar propriul interes, în detrimentul oamenilor”, a declarat vicepreşedintele PNG Suceava. El a dat ca exemplu judeţul Suceava, unde cel puţin la nivelul localităţilor urbane, PNG a lansat în lupta electorală pentru funcţiile de primar persoane tinere, care au demonstrat până în prezent că au reuşit ca prin forţe proprii să se realizeze din punct de vedere profesional. Astfel, Constantin Lupu a amintit de Mihaela Moroşanu, în vârstă de 32 de ani, candidat la primăria municipiului Suceava, de Eliza Panţiru de 31 de ani, candidat pentru primăria Gura Humorului, Liviu Stoleru – Câmpulung Moldovenesc, Costică Todiu - Fălticeni, Romeo Marcu – Rădăuţi. „Sunt oameni noi, care au demonstrat calităţi de buni manageri. Oameni care au ştiut să dezvolte o afacere fără a da şpagă şi fără a apela la tot felul de pile”, a declarat Constantin Lupu. El a adăugat că toate aceste persoane vor reuşi să demonstreze că sunt cele mai potrivite persoane pentru a conduce localităţile în care candidează.

"Insomniile domnului Flutur"


Comunicat de presă. „De când domnul Gheorghe Flutur a fost exilat la Suceava de mai marii PDL-ului şi de preşedintele Traian Băsescu, domnia sa a intrat în panică văzând că orizontul activităţii sale politice începe să fie tot mai limitat. Iar de când domnul Cezar Preda a venit la Suceava pentru a-l lansa împotriva voinţei şi ştiinţei domnului Ghoerghe Flutur cu misiunea clară de a-l termina politic, acesta din urmă are insomnii care-i aduc grave tulburări de comportament şi îl fac să acţioneze în plan politic şi social tocmai ca într-o perioadă demult apusă.

„A demarat acţiunea „racolarea la hectar””

A demarat acţiunea „racolarea la hectar” , unde prin metode neortodoxe precum şantaj, ameninţări şi promisiuni deşarte a înghesuit în PDL de-a valma aleşi locali de la mai multe partide, tocmai pentru a-şi atinge producţia de racolaţi. Toate lumea ştie foarte bine că atât timp cât a fost ministrul agriculturii nu şi-a respectat nicio promisiune, însă pentru prima oară a reuşit să fie în grafic cu ceva: racolaţii la hectar. Neavând nicio realizare importantă pentru acest judeţ, domnul Flutur, cu o tichie de pădurar pe cap şi însoţit de tineri nevinovaţi îmbrăcaţi în pufoaice portocalii, cutreieră judeţul Suceava facând ceea ce ştie mai bine să facă: să mintă şi să amăgească încă odată oamenii cu promisiuni deşarte, să critice lucrurile bune făcute de alţii sau să îşi asume realizările altora.

„Gheorghe Flutur este într-o panică totală”

Este clar pentru toată lumea că Gheorghe Flutur este într-o panică totală, data de 1 iunie fiind o dată fatidică pentru acesta, când cariera politică a domniei sale se va încheia. Nimeni nu mai crede în discursurile sale cu tente extremiste, nimeni nu mai crede în vorbele sale, nimeni nu mai are încredere în domnul Gheorghe Flutur. Funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean înseamnă responsabilitate, dragoste făţă de oamenii acestor locuri, pricepere pentru a aduce bunăstare şi nu ură, ranchiună şi teroare. Din fericire, aşa cum stau lucrurile, Gheorghe Flutur va fi sancţionat de electoratul sucevean şi nu va fi niciodată preşedinte de Consiliu Judeţean şi va păţi exact ca în 2004, când a vrut iarăşi preşedinte şi a părăsit sediul acestei instituţii pe uşa din dos.

„Îl sfătuim să-şi rezerve un bilet de avion pentru data de 2 iunie cu destinaţia „mătuşile din Germania””

Îl sfătuim pe domnul Flutur să nu mai moară de grija domnului Mîrza, deoarece acesta îşi tratează mandatul cu seriozitate şi pricepere ca şi până acum, ci mai degrabă să treacă prin Senatul României şi să reprezinte interesele sucevenilor, deoarece în acest mandat este în topul senatorilor chiulangii. Îi mai sugerăm domnului Flutur să meargă repede şi să-şi rezerve un bilet de avion pentru data de 2 iunie cu destinaţia „mătuşile din Germania”, deoarece acestea l-au ajutat mereu pe domnul Flutur când i-a fost greu”.

Biroul de presă al PSD Suceava

Purtător de cuvânt

Virginel Iordache

Vizită la nivel înalt în judeţul Suceava


Judeţul Suceava a găzduit la finele săptămânii trecute vizita ambasadorului Marii Britanii, Excelenţa Sa Robin Barnett care a venit însoţit de Christine Russell, membră a Parlamentului Britanic şi Mark Hendrick, preşedintele grupului de prietenie româno-britanic. Distinşii oaspeţi care au venit la invitaţia ministrului educaţiei, Cristian Adomniţei, au avut întrevederi cu autorităţile sucevene poposind la Primăria municipiului reşedinţă de judeţ, la Consiliul Judeţean şi la Prefectură, acolo unde au susţinut şi o conferinţă de presă.

Contacte economice între regiuni din Marea Britanie şi Suceava

Robin Burnett şi-a exprimat bucuria de fi prezent pentru a doua oară în judeţul Suceava precizând că pentru ambasada britanică este foarte important să dezvolte contacte cu regiuni din România. El este convins că în perioada următoare vor fi stabilite contacte în special economice între regiuni din Marea Britanie şi judeţul Suceava. „ Am văzut în ultima perioadă o creştere de interes din partea investitorilor britanici în România şi sper că vom vedea mai mulţi investitori şi în această regiune. Nu în ultimul rând în ceea ce priveşte condiţiile pentru copii subliniez că România a făcut un progres enorm în acest domeniu. Avem în continuare o colaboare importantă prin parteneriat public privat în acest sens şi am participat personal la o întâlnire cu doamna Popescu Tăriceanu foarte recent unde am hotărât să continuăm cu un program de conştientizare despre metodele cele mai moderne mai ales pentru copiii cu dizabilităţi”, a declarat Robin Burnett.

Oaspeţii britanici impresionaţi de Universitate

La rândul său Mark Hendrick a rămas impresionat de potenţialul Universităţii „Ştefan cel Mare” apreciind că aceasta face „paşi importanţi” pentru ridicarea nivelului de educaţie. „Am aflat că acum sunt 13.000 de studenţi şi că în viitor numărul va creşte la 17.000. Este foarte important pentru că aceştia reprezintă viitorul pentru dezvoltarea de care aveţi nevoie”, a spus preşedintele grupului de prietenie româno-britanic. El şi-a exprimat bucuria de a vedea progresul pe care România l-a făcut în agricultură şi în industrie arătându-se interesat de soarta ţării noastre după integrarea în Uniunea Europeană. Trebuie spus că Londra nu este Marea Britanie şi Bucureşti nu este România. De aceea sunt interesat să aflu situaţia de la nivelul întregii Românii nu numai la nivelul capitalei Bucureşti”, a spus Hendrick. Christine Russell a remarcat potenţialul turistic al judeţului Suceava. „Suntem foarte interesaţi de zonele pe care le vedem acum din două motive. În primul rând pentru că în circumscriţia electorală pe care o reprezint o treime din oameni au locuri de muncă în turism şi văd şi zona de aici are un potenţial foarte bun penru turism. Al doilea motiv este că în Parlamentul din Marea Britanie reprezint Departamentul pentru protecţia copiilor, şcolilor şi familiilor şi de menţionat că în trecut presa negativă care s-a făcut pe tema copiilor şi a femeilor trebuie luată în seamă. Doresc să vă spun că la nivel local şi naţional se văd progresele care s-au înregistrat”, a spus Russell.

Discuţii despre investiţii şi fonduri structurale la Primăria Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, şi-a exprimat satisfacţia că în mandatul său instituţia pe care o conduce a fost gazda a trei ambasadori ai Marii Britanii. El a spus că discuţiile cu Robin Burnett au vizat fondurile structurale şi proiectele de dezvoltare a Sucevei. „Am fost foarte bucuros că am putut să discutăm lucruri care ne preocupă cum ar fi accesarea de fonduri structurale. Marea Britanie are alte probleme decât România dar am găsit şi aici un dialog comun. De asemenea am avut discuţii pe linia investiţiilor necesare municipiului Suceava, a doua modernizare a Sucevei şi pe marginea oportunităţilor pentru dezvoltarea turismului şi sunt convins că aceste contacte se vor dezvolta în continuare”, a declarat Lungu care nu a uitat să amintească faptul că municipiul Suceava este partener într-o serie de proiecte europene cu localităţi din Marea Britanie precum Liverpool, Norwich sau Nothingam.

A ars fabrica lui Hayssam


Un incendiu devastator izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică a mistuit fabrica de cherestea Best Wood din localitatea suceveană Moldoviţa aparţinând omului de afaceri sirian Omar Hayssam, pierderile ridicându-se la circa 15 milioane de lei. Flăcările au transformat în scrum hala gaterului, o hală de depozitare a semifabricatelor, 110 metri cubi de cherestea şi 150 metri cubi semifabricate. Incendiul a izbucnit de la o scânteie produsă de aparatura folosită la tăierea fierului de către muncitorii firmei care dezmembrează utilajele aflate in interiorul fabricii pentru a le vinde la fier vechi.

Cântec, joc şi voie bună la lansarea candidaţilor PD-L

Cântec, joc şi voie bună la lansarea candidaţilor PD-L


Peste 5.000 de democrat-liberali din toată ţara au umplut până la refuz Sala Palatului din Bucureşti pentru a participa la lansarea candidaţilor PD-L pentru alegerile locale din iunie, eveniment care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute. Trebuie remarcate din start organizarea ireproşabilă a evenimentului precum şi optimismul debordant al democrat-liberalilor care au afişat maximum de siguranţă în privinţa câştigării alegerilor locale. Beneficiind de serviciile cunoscutului actor Alexandru Repan, care a funcţionat pe post de prezentator, PD-L-iştii au oferit vineri un adevărat spectacol. Dotaţi cu şepci, fulare, steaguri, evident toate portocalii, democrat-liberalii au creat o atmosferă entuziastă. Mulţi dintre participanţi au venit îmbrăcaţi din proprie iniţiativă cu cămăşi sau cravate portocalii. Nu au lipsit baloanele şi crizantemele portocalii care au ornat scena precum şi panourile cu noul slogan al partidului „Facem ce trebuie!”. Reuniunea democrat-liberalilor s-a încheiat cu imnul Europei, Odă Bucuriei, şi cu un foc de artificii.

Delegaţia suceveană a luat faţa

De menţionat că delegaţia suceveană participantă la eveniment a numărat circa 200 de persoane fiind printre cele mai numeroase. Ea a fost dealtfel şi cea mai dinamică manifestându-se zgomotos la fiecare moment important al reuniunii. De organizarea deplasării la Bucureşti s-a ocupat secretarul general adjunct al organizaţiei judeţene a PD-L, Ioan Bălan, care a rezolvat şi locurile în sală pentru suceveni aceştia fiind plasaţi chiar în primele rânduri rezervate iniţial pentru democrat-liberalii din sectorul unu conduşi de primarul Liviu Negoiţă. Printre delegaţii suceveni s-au numărat deputaţii Romică Andreica şi Dumitru Pardău, preşedintele PD-L Suceava, Dan Gabriel Gospodaru, vicepreşedinţii de le judeţ Dan Cadariu, Mircea Rusu, Niculai Barbă, Vasile Ilie, Eugen Uricec, Vasile Andriciuc şi secretarul executiv, Cristina Iordăchel.

Sofia Vicoveanca cu basma portocalie

Pe scenă sub lumina reflectoarelor s-au aflat candidaţii la preşedinţia Consiliilor Judeţene şi la primăriile reşedinţă de judeţ. Printre ei liderul PD-L Suceava şi vicepreşedinte la nivel naţional, senatorul Gheorghe Flutur, candidat la şefia Consiliului Judeţean şi primarul Ion Lungu, candidat la primăria Sucevei, care au stat alături de „greii” PD-L, Emil Boc, Theodor Stolojan, Vasile Blaga şi Sorin Frunzăverde. Discursurile liderilor şi ale candidaţilor au fost presărate cu momente de muzică populară protagonişti fiind interpreţi cunoscuţi din cele opt regiuni ale ţării. Moldova a fost reprezentată de Sofia Vicoveanca ale cărei meloldii au ridicat sala în picioare. De precizat că Vicoveanca a purtat o basma portocalie iar la finalul minirecitalului a fost îmbrăţişată de Gheorghe Flutur.

Flutur: „1 iunie va fi Duminica Orbului vindecat”

În discursul său vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a ţinut să remarce faptul că liderii la vârf ai partidului candidează pentru „primele eurolocale” ceea ce demonstrează, spune el, interesul şi preţuirea pentru aceste alegeri. El a adus aminte că „revoluţia portocalie” a început în 2004 în judeţele Moldovei cu câştigarea „cetăţilor Suceava, Neamţ şi Botoşani” subliniind că acum e nevoie de o a doua revoluţie portocalie în special în mediul rural. „Unde s-au cuibărit PSD-iştii? La Consiliile Judeţene. În culcuşurile lor trebuie să mergem pentru că România este blocată, judeţele sun blocate. Să nu uităm în Moldova PSD şi socialişltii ne-au cântat 18 ani „Oda Sărăciei”. Eu le cer public să ne dea voie să cântăm imnul oficial al Europei „Odă Bucuriei” fiindcă merităm. Se poate constata foarte clar cu stânga nu se poate combate sărăcia şi sunt convins că Moldova din dreapta Prutului va fi de dreapta pentru că e nevoie să fie de dreapta. Polul sărăciei care din păcate este în Moldova este tot marcă PSD”, a declarat Flutur de la tribuna reuniunii. El a explicat că PD-L vizează trei obiective majore la aceste alegeri locale şi anume câştigarea Consiliilor Judeţene pentru debaronizarea României apoi descentralizarea României şi dezvoltarea României. „Şi pentru că alegerile vor avea loc pe 1 iunie vreau să vă spun ceva. Cu 18 ani în urmă pe 20 mai era Duminica Orbulului. Atunci românii l-au ales cu peste 80% pe Ion Iliescu. Să ştiţi că pe 1 iunie 2008 este din nou Duminica Orbului dar duminica orbului vindecat pentru că electoratul român sărbătoreşte majoratul. Dumnezeu să vă ajute mult succes”, şi-a încheiat Flutur discursul.

Lungu: „O manifestare de forţă”

Candidatul PD-L la Primăria Suceava, Ion Lungu, a catalogat reuniunea de la Bucureşti ca „o manifestare de forţă” a PD-L şi este convins că că democrat-liberalii vor câştiga la Suceava preşedinţia Consiliului Judeţean şi municipiul reşedinţă de judeţ. „A fost o manifestare de forţă. S-a dovedit încă o dată că PD-L este un partid de forţă, este cel mai mare partid din România. Ne-am întors acasă mult mai motivaţi, mai responsabili şi evident o să fie o bătălie grea atât la Consiliul Judeţean cât şi la Primăria Suceava dar eu sunt convins că la data de1 iunie Primăria Suceava şi Consiliul Judeţean vor fi conduse de către portocalii”, a declarat Lungu.

Lista pentru Consiliul Judeţean

La reuniunea de la Sala Palatului au fost lansaţi şi candidaţii suceveni pentru un mandat de consilier judeţean. Pe listă se află Vasile Ilie, Dan Cadariu, Eugen Constantin Uricec, Dan Gabriel Gospodaru, Dan Dascălu, Sorina Barbu, Marfa Timofeiov, Cătălina Culipei, Sabin Adrian Drăgan, Marius Vatavu, Marius Boghian şi Monica Tătaru.

Suceava va avea două centre de afaceri sub acelaşi acoperiş


Consiliul Judeţean (CJ) Suceava va primi bani de la UE pentru două proiecte PHARE, în cadrul Programului de bună vecinătate România-Ucraina, care au în vedere sprijinirea mediului de afaceri transfrontalier şi reabilitarea infrastructurii rutiere.
Astfel, printr-o finanţare europeană care se ridică la aproximativ 190.000 euro, urmează să se deruleze proiectul "Centru Transfrontalier de Instruire pentru Afaceri". "Ţin să menţionez faptul că nu este vorba de o construcţie nouă, ci doar de amenajarea a patru săli din incinta Centrului Economic Bucovina", ne-a explicat Ovidiu Milici, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Suceava. Respectivele săli vor fi utilizate pentru desfăşurarea unor activităţi de instruire pe teme ca iniţierea unei afaceri, transfer tehnologic, modalităţi de protejare a mărcilor şi invenţiilor, modalităţi de relansare a activităţii economice tradiţionale în Bucovina, elaborarea unui proiect cu finanţare externă.
Un alt punct important al proiectului îl constituie Târgul transfrontalier "Produs în Bucovina". "Acest târg îşi propune expunerea, în vederea promovării, a produselor cu specific bucovinean. În acest scop vor fi invitaţi 100 de agenţi economici (50 din România şi 50 din Ucraina) care vor putea să prezinte şi să vândă produsele specifice zonei din care provin. Târgul va fi marcat de un spectacol de dans si cântec tradiţional bucovinean, prin participarea Ansamblului Ciprian Porumbescu din Suceava", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al CJ Suceava.
Proiectul se derulează pe o perioadă de 14 luni, bugetul total al proiectului fiind de 211.516 euro, iar contribuţia Uniunii Europene ridicându-se la 189.516 euro, reprezentând 89,6% din valoarea totală a proiectului.
În ceea ce priveşte cel de-al doilea proiect, "Infrastructura transfrontalieră de transport între judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi: Modernizare DJ 291A, Siret - Frătăuţii Noi", suma alocată este de 670.000 euro. Prin implementarea proiectului se urmăreşte reabilitarea a 1,5 kilometri de drum judeţean, precum şi reabilitarea unui pod în lungime de 16 metri.
Prin realizarea proiectului se va asigura accesul direct al locuitorilor şi agenţilor economici din Straja, Vicovu de Sus, Bilca, Frătăuţii Noi la punctul de trecere a frontierei Siret-Porubnoe, precum şi facilitarea accesului la coridorul european E85.