joi, 5 iunie 2008

Apa se scumpeste cu 32%

Strategie



Preţul apei potabile şi al canalizării în municipiul Suceava va fi majorat cu 32 la sută, de săptămâna viitoare, dacă aleşii locali din mandatul trecut vor vota acest proiect de hotărâre. Ion Lungu a anunţat, joi, în prima conferinţă de presă ca primar reales, că va convoca o şedinţă extraordinară de Consiliu Local marţi, 10 iunie, pentru votarea acestui proiect. Prin urmare, majorarea de preţ nu va fi dezbătută şi adoptată de noul consiliu local, deşi în acesta Ion Lungu are o majoritate confortabilă, cu 16 cele voturi ale PDL, din 23 posibile.Primarul a declarat, joi, că solicitarea de creştere a preţului la apă a venit din partea reprezentanţilor Consiliului Local în AGA de la ACET şi că această cerere este justificată de rata inflaţiei, creşterea preţului la energia electrică şi creşterea nivelului salariului minim brut pe economie.Dacă aleşii locali cărora li s-a încheiat mandatul vor vota marţi, preţul apei potabile va creşte de la 20.300 lei la 26.800 lei, iar cel al canalizării, de la 8.700 lei la 11.500 lei. Întrebat de ce nu aşteaptă să propună spre dezbatere acest proiect viitorului consiliu local, dominat de colegii săi din PDL, primarul a răspuns că procedurile legate de validarea noului consiliu şi înfiinţarea comisiilor de specialitate ar amâna scumpirea pentru luna viitoare.Printre consilieri, atitudinea faţă de punerea acestui proiect în sarcina fostului CL este împărţită. Unii au spus că aşteaptă „argumentele” pentru a-şi da votul, alţii au precizat că nu vor vota sub nici o formă.Printre aceştia din urmă, social-democraţii Ovidiu Donţu şi Verginel Iordache, liberalul Gheorghe Cosmulese şi Aurel Vasiliu, de la PNG.

Elevii din judeţ, învăţaţi ce să facă în cazul unor situaţii de urgenţă

Ore de protecţie civilă



Zeci de elevi din judeţ au participat, miercuri, la etapa judeţeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”, arătându-le specialiştilor de la Protecţie Civilă că ştiu ce să facă în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.Concursul, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, reprezintă activitatea extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal, cu tematică de protecţie civilă.Zecile de elevi participanţi au avut de trecut de concursul noţiunilor teoretice, după care, pe stadionul Areni, s-au întrecut la cele două probe practice -transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă, pe distanţa de 50 de metri, precum şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.La concurs au participat 6 echipaje de la Şcoala Generală cu clasele I-VIII nr. 6 Suceava, Clubul Copiilor Fălticeni, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Colegiul Agricol Fălticeni, Clubul Copiilor Gura Humorului.Toate probele s-au desfăşurat în condiţii maxime de siguranţă, fair-play şi disciplină sportivă.Câştigătorii au fost răsplătiţi cu diplome, cupe şi premii”, a declarat căpitanul Dan Baltaru, din cadrul ISU Suceava.

Băcăuan prins la furat în Kaufland

Client problemă



Un bărbat din judeţul Bacău s-a ales cu dosar penal, după ce-a fost prins furând mai multe produse din incinta Kaufland Suceava.În urmă cu două zile, Gheorghe G., în vârstă de 43 de ani, din comuna băcăuană Fântânele, a fost oprit de agenţii de pază de la Kaufland, la ieşirea din hipermarket. Bărbatul fusese surprins de camerele de supraveghere video, în timp ce îşi îndesa prin buzunare mai multe produse, pe care a „uitat” să le plătească la casă.Asupra băcăuanului, agenţii de pază au găsit două aparate de bărbierit, opt seturi cu rezerve „Gilette” şi un after-shave, prejudiciul fiind de 351, 19 lei.„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Două maşini, căzute pe DN 17, într-o groapă de patru metri

Pericol pe şosea



Două maşini, o Dacie şi un Chevrolet, au căzut, în noaptea de miercuri spre joi, într-o groapă de patru metri, făcută în timpul zilei, pe DN 17, în zona Ilişeşti, de mai mulţi muncitori care lucrau la amenajarea unui podeţ. Nefericitul eveniment s-a soldat cu rănirea uşoară a şoferilor, precum şi a unui pasager. Poliţiştii spun că groapa era semnalizată corespunzător. Prima maşină, o Dacia 1310, a ajuns în groapa cu pricina în jurul orei 00:10, pentru scoaterea autoturismului la faţa locului fiind trimise un echipaj de descarcerare şi un modul SIAMUD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Din fericire, atât şoferul Daciei, Ioan C. (34 de ani), din comuna Ciprian Porumbescu, cât şi un pasager din maşina acestuia, Constantin A. (19 ani), din Ilişeşti, au suferit leziuni uşoare.Până la sosirea echipelor de intervenţie, însă, în groapa respectivă a ajuns un al doilea autoturism, un Chevrolet, condus de un tânăr din Gura Humorului (Marius B., 20 de ani). Şi acesta din urmă a fost rănit uşor, pompierii chinuindu-se mai bine de jumătate de oră să scoată maşinile din groapă, victimele fiind transportate la spital.„S-a asigurat acces rapid către victime, s-a acordat primul ajutor medical şi s-au luat măsuri de protecţie... s-au scos bornele de la baterie şi s-au verificat eventualele scurgeri de combustibil”, a declarat Dan Baltaru, ofiţer în cadrul ISU Suceava.Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, cele două accidente pot fi puse pe seama neatenţiei celor doi şoferi, groapa în care şi-au distrus maşinile fiind semnalizată corespunzător cu balize direcţionale şi bariere de ocolire.

LISTA PRIMARILOR DIN JUDEŢUL SUCEAVA aleşi în primul tur al alegerilor locale


Administratie




tabel

Cu un buget insuficient, Spitalul Judeţean a ieşit profitabil pe primele 4 luni


Sanatate




spitalul judetea Pe primele 4 luni ale anului în curs, Spitalul Judeţean Suceava a fost profitabil, reuşind un excedent bugetar de 174.271 lei. Astfel, bugetul spitalului pentru perioada menţionată a fost de 23.764 milioane lei, iar realizatul (bugetul alocat la care se adaugă veniturile proprii) este de 23.939 lei. Numai pentru salarii s-au alocat 11,7 milioane, pentru medicamente 4,56 milioane, iar pentru hrană 754.527 lei. Luat pe secţii, se constată că nu toate sunt profitabile, unele depăşind cheltuielile cu salariile, medicamentele sau materialele sanitare. Cele mai eficiente secţii s-au dovedit a fi Cardiologia, care a ieşit cu un profit de 80.890 lei, datorită şi studiilor clinice pe care le desfăşoară, apoi Oncologia, Nefrologia, Chirurgia infantilă, Gastroenterologia şi Dermatologia. Printre secţiile care au depăşit cheltuielile cu salariile şi materialele se numără Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice şi Neurochirugie.

În ceea ce priveşte realizarea sumelor contractate cu CAS pe cazuri acute, cronice, spitalizare de zi şi dializă, tot pe primele 4 luni, unele au fost depăşite, altele nu au fost realizate. O depăşire a contractului este la internarea cazurilor acute, deoarece, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, dr. Tiberiu Brădăţan, “e foarte greu să realizezi o execuţie bugetară fixă”, în condiţiile în care apar mereu cazuri neprevăzute care trebuie internate. Dr. Brădăţan spune că, având în vedere că pe perioada de vară se înregistrează de obicei un deficit de pacienţi la acest capitol, s-ar putea ca în final, bugetul să se echilibreze. Depăşiri la sumele alocate sunt şi la internările bolnavilor cronici, care vor trebui controlate.

În intervalul de timp la care facem referire, spitalul a contractat cu CAS 13.655 internări la cazuri acute şi s-au internat în realitate 14.890. Cele mai mari depăşiri ale internărilor la aceste cazuri se constată la Secţia neurologie, unde s-au internat mai mult cu 295 bolnavi decât ce s-a planificat, fapt explicabil în condiţiile în care se remarcă o creştere a accidentelor vascular-cerebrale. Creşteri la numărul de internări ale unor pacienţi aflaţi în stare acută s-au înregistrat şi la pediatrie (343 internări în plus faţă de contract), la Chirurgie generală (mai multe cu 201 cazuri), Nefrologie (109 cazuri în plus), Urologie, Pneumologie şi altele. Nerealizări la numărul de cazuri acute internate sunt la neonatologie, dermatologie, ORL, Buco-maxilo-faciale. La capitolul “nereuşite” se înscriu spitalizările de zi, fiind mai puţine realizate.

19 elevi din Suceava participă la Concursul Internaţional de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur”


Invatamant




La Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din, în perioada 6-7 iunie va avea loc cea de-a XIX ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur”. Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete a declarat într-o conferinţă de presă că la ediţia din acest an şi-au anunţat participarea 94 de elevi din 17 de judeţe din ţară, dar şi din Grecia şi Republica Moldova.

Elevii participanţi la „Lira de Aur” de la Colegiul de Artă „ Ciprian Porumbescu” Suceava sunt:

1. Săveanu Diana cl. a V –a – flaut
2. Costache Dinuţa Elena cl. a VI –a – flaut
3. Burda Andreea cl. a VI –a - oboi
4. Hreceniuc Loredana cl. a VI –a – oboi
5. Manciu Natalia cl. a VI –a – oboi
6. Clipa Emilian cl. a VI –a – clarinet
7. Şandru Sorin cl. a VI –a – trompetă
8. Bivol Andrei cl. a VI –a – trompetă
9. Sbîrcea Marius cl. a VI –a - trompetă
10. Pănzari Florin cl. a VII –a – trompetă
11. Tcaciuc Alexandru cl. VIII –a – trompetă
12. Ţebrean Teodor cl. a VII –a – trompetă
13. Vlad Dumitru cl. a VI –a – ţambal
14. Sumanariu Bianca cl. a IV –a – vioară
15. Simionel Ioana cl a V-a – vioară
16. Reuţ Ciprian cl.a V –a – vioară
17. Toboş Eugen cl. a VII –a – chitară
18. Hreniuc Laur cl. a VIII –a – pian
19. Iordache Larisa cl. a VII –a – violă



Preşedintele juriului este rectorul Universităţii „George Enescu” Iaşi, Viorel Munteanu, printre membri regăsindu-se şi personalităţi marcante ale viaţii muzicale româneşti şi europene cum ar fi Roberta d Incceco- Conservatorul din Pescare- Italia, Csiki Boldizsar- Academia de Muzică „Gh.Dima” Cluj Napoca, Horia Ştefan Dumitrache- Ungaria, dar şi directorul Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, dirijorul Emil Havriliuc.

Atât festivitatea de deschidere cât şi Gala Laureaţilor vor fi găzduite de Sala Dom Ploski Suceava.

Concursul, pe cele trei secţiuni – coarde, pian, instrumente de suflat, percuţie, şi instrumente populare- se va desfăşura în incinta Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

Local Kombat >> Preambul pentru Euro 2008


Sport




Atodiresei Goian vs Henry, “Pitbull” Atodiresei vs. Jeremy Layer

“Euro Local Kombat” este supergala de la Timişoara care va avea loc vineri seară, de la ora 23. Luptătorii români din circuitul K1 au programate câteva lupte la fel de grele ca şi cele ale fotbaliştilor lui Victor Piţurcă.

La fel ca la fotbal, unde România face parte din “Grupa morţii”, băieţii de la Euro Local Kombat au şi ei meciuri de foc. Luptele lor se doresc a fi un preambul pentru ceea ce va urma la Campionatul European.

Gala de la Timişoara a atras numele mari din K1. După Leko, Ustinov sau Kemayo, Samedov şi Bregy vin şi ei să se bată cu românii din Local Kombat.

Fălticeneanul Ionuţ Atodiresei va participa şi el la Euro Local Kombat. Dacă Dorin Goian va lupta cu fotbalişti precum Thierry Henry, Florent Malouda sau Franck Ribery, “Pitbull-ul” Atodiresei îl va înfrunta în ring pe conaţionalul acestora, Jeremy Layer. Luptătorul fălticenean vrea să-l învingă pe francez şi îşi doreşte ca şi naţionala lui Piţurcă să facă la fel cu selecţionata “cocoşului galic”. “Nu întâmplător organizatorii au găsit adversari din Franţa, Olanda şi Italia. Fotbalul este un sport foarte iubit în România şi toată lumea aşteaptă acum meciurile de la Euro. Şi noi vrem să ajungem să luptăm în circuite cât mai tari, cum ar fi cele din Olanda sau Japonia. La fel cum fotbaliştii vor să fie cei mai buni din Europa, şi noi ne dorim să luptăm cu cei mai puternici sportivi din lume”, a declarat “Pitbull-ul”.

Învingător la K1 Scandinavia şi Amsterdam, Bregy se bate cu Daniel Ghiţă, iar Zabit Samedov, marea speranţă a Estului, cu Sebastian Ciobanu, românul care vrea să-i calce pe urme lui Moroşanu. Învingătorul dintre Ghiţă şi Breggy ar putea ajunge la K1 SUA de la Miami.

În celelalte meciuri de la Euro Local Kombat, Raul Cătinaş va lupta cu olandezul Reamon Welboren, iar Andrei Buda îl va întâlni pe Emanuele de Profetis. Aşadar o “grupă de foc” şi pentru luptătorii români, la fel ca la Euro 2008: Buda cu Italia, “Pitbull-ul” cu omul Franţei şi Catinaş cu marea speranţă a Olandei!

Vatavu: "Adversarii să mă atace pe mine nu să implice familia"


Comunicat de presă: „În legătură cu speculaţiile din presă ale unor adversari politici privind dorinţa soţiei mele, Oana Vatavu, de a ajunge director la DGASPC(Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului) vreau să fac următoarele precizări:

- Soţia mea nu şi-a dorit şi nu-şi doreşte această poziţie, deşi are pregătirea şi experienţa necesară.

- Declaraţia pe care eu am facut-o privind problemele din această direcţie au fost ca urmare a faptului că am fost Secretar al Comisiei pentru invăţământ, cultura, cercetare ştiinţifică, sănătate, protecţie socială şi protecţia copilului din cadrul Consiliului Judeţean Suceava între 2004-2006 şi eram persoana potrivită pentru a transmite un mesaj politic din partea partidului pe acest capitol.

- Prefer, pe viitor, ca adversarii politici să mă atace pe mine personal şi nu să implice familia".

Cu respect, Marius Vatavu

Secretar General PDL Suceava

49 de Consilii Locale sunt dominate clar de câte un partid


În 49 de localităţi ale judeţului Consiliile Locale sunt dominate de reprezentanţii a câte unui singur partid politic, asigurându-şi astfel cel puţin majoritatea simplă. Rezultatele oficiale ale alegerilor de duminică 1 iunie a.c. arată faptul că PDL, PSD şi PNL şi-au adjudecat majoritatea consilierilor în mai multe localităţi, reuşind astfel să-şi asigure „confortul” votului în deliberativ pentru următorii patru ani de mandat. Este vorba aici despre Suceava, Dolhasca, Frasin, Gura Humorului, Liteni, Milişăuţi, Salcea, Vicovu de Sus, Adîncata, Baia, Bălăceana, Bălcăuţi, Berchişeşti, Bilca, Boroaia, Botoşana, Burla, Calafindeşti, Ciprian Porumbescu, Dolheşti, Dorna Arini, Dorna Candrenilor, Drăgoieşti, Drăguşeni, Fîntîna Mare, Forăşti, Frumosu, Gălăneşti, Grămeşti, Hînţeşti, Horodnic de Sus, Iaslovăţ, Ilişeşti, Mălini, Mănăstirea Humorului, Păltinoasa, Poiana Stampei, Poieni Solca, Preuteşti, Rădăşeni, Rîşca, Siminicea, Straja, Şaru Dornei, Şcheia, Ulma, Valea Moldovei, Vereşti şi Zvoriştea.

Partidul care deţine majoritatea în cele mai multe Consilii Locale este PSD, cu 29 de localităţi, urmat de PDL 10 şi PNL - 2.

Majorităţi zdrobitoare în 21 de localităţi

Din cele 49 de Consilii Locale din judeţ, în 21 de cazuri mandatele de consilieri locali au fost câştigate categoric de câte un singur partid, celelalte formaţiuni politice care au reuşit să aibă reprezentanţi în deliberativul local având un număr extrem de redus de consilieri.

Este cazul municipiului Suceava, unde PD-L deţine 16 din cei 23 de consilieri locali, Gura Humorului, unde PNL are 12 din 17 consilieri, Vicovu de Sus, unde PSD are 11 din 17 consilieri. De asemenea, PD-L s-a impus categoric şi în Ciprian Porumbescu (10 din 11 mandate), Şaru Dornei (9 din 13), Şcheia (11 din 15). PSD a reuşit să obţină aproape în totalitate Consiliile Locale din Berchişeşti (8 din 11), Boroaia (8 din 13), Burla (7 din 11), Calafindeşti (7 din 11), Dolheşti (8 din 13), Dorna Arini (8 din 13), Drăguşeni (8 din 11), Forăşti (10 din 13), Hînţeşti (10 din 13), Mălini (13 din 15), Poiana Stampei (7 din 11), Siminicea (9 din 13), Ulma (8 din 11), Valea Moldovei (9 din 13), Vereşti (11 din 15) şi Zvoriştea (11 din 15). Nu în ultimul rând, pe lângă Gura Humorului, PNL a reuşit să obţină o majoritate covîrşitoare în comuna Poieni Solca, având 9 din cele 11 mandate de consilier local.

În 12 Consilii Locale sunt doar reprezentanţi din PD-L şi PSD

Consiliile Locale din 12 localităţi ale judeţului sunt formate din reprezentanţii a doar două partide, celelalte formaţiuni care au participat la alegeri nereuşind să treacă de pragurile necesare pentru a obţine cel puţin un singur mandat. Demn de remarcat este faptul că în toate cele 12 localităţi, Consiliile Locale sunt formate doar din reprezentanţi ai PSD şi PDL.

Astfel, PSD este majoritar în Consiliile Locale din comunele Vicovu de Sus, Adîncata, Berchişeşti, Calafindeşti, Dolheşti, Drăguşeni, Grămeşti, Mălini, Poiana Stampei, Valea Moldovei şi Zvoriştea. Singura localitate unde PD-L împarte locurile din Consiliul Local cu PSD şi deţine majoritatea este comuna Ciprian Porumbescu.

Salon Auto la Centrul Economic Bucovina


Astăzi se deschide la Centrul Economic Bucovina cea de-a VII-a ediţie a Salonului Auto Bucovina, manifestare organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Suceava, alături de Consiliul Judeţean. Expoziţia va fi deschisă până duminică 8 iunie, programul de vizitare fiind între orele 10:00 şi 18:00. În cadrul salonului, firmele expozante vor prezenta autoturisme, microbuze, autoturisme de teren, autocare, vehicule utilitare uşoare, autocamioane, biciclete, motorete, scutere, motociclete, echipamente şi accesorii pentru autovehicule, echipamente şi aparatură pentru service auto, piese auto, echipamente şi aparate pentru tuning etc. De altfel, în ultimele două zile ale salonului, respectiv sâmbătă şi duminică, va avea loc şi un concurs de tuning, intitulat „Suceava Tuning&Audio Show”, la care şi-au anunţat deja prezenţa peste 500 de participanţi din mai multe judeţe ale României. Sucevenii care vor să testeze forţa maşinilor pe care le deţine o pot face în cadrul cursei de accelerare care va avea loc duminică, 8 iunie a.c., începând cu ora 11:00, pe pista Aeroportului „Ştefan cel Mare”.

Comunicat Primăria Suceava 22 iunie 2007


DISPOZIŢIE

privind convocarea şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Suceava, în data de 28 iunie 2007, ora 14.00

Ion Lungu, Primar al municipiului Suceava

În baza prevederilor art.39 alin.1 şi 3 şi art. 68 alin. 1 din Legea administraţiei publice locale nr.215/2001, republicată;

DISPUN:

Articol unic: Este convocată şedinţa ordinară a Consiliului Local al municipiului Suceava în data de 28 iunie 2007, ora 14.00 în sala de şedinţe a Consiliului Local al municipiului Suceava, nr.50, cu următorul proiect de ordine de zi:

1. Aprobarea proceselor verbale ale şedinţelor Consiliului Local din data de 09.05.2007 şi 31.05.2007;

2. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral din venituri proprii pe anul 2007 - iniţiator Primarul municipiului Suceava;

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea alocării din bugetul municipiului Suceava a sumei de 400.000 lei Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava pentru finanţarea cheltuielilor de întreţinere şi gospodărire - iniţiator Primarul municipiului Suceava;

4. Proiect de hotărâre privind anularea penalităţilor aferente debitelor achitate către asociaţia de proprietari privind consumul de apă rece potabilă şi canalizare de familia Cojocaru Mihaela - iniţiator Primarul municipiului Suceava;

5. Proiect de hotărâre privind anularea penalităţilor aferente debitelor achitate către asociaţia de proprietari privind consumul de energie termică de un număr de 5 familii - iniţiator Primarul municipiului Suceava;

6. Proiect de hotărâre privind vânzarea a 10 apartamente situate în blocurile construite din fondurile statului, str. Mesteacănului, nr.4, bl.23, sc A, ap.4; str. Amurgului, nr.9, bl. 122, sc C, ap.6; str. Muncii, nr.2, bl.94, sc B, ap.3; str. Grigore Antipa, nr.7, bl.68, sc C, ap.5; str. Bistriţei, nr.15, bl.H7, sc A, ap.1; str. Bujorilor, nr.11, bl.104, sc D, ap.2; str. Eroilor, nr.18, bl.85, sc A, ap.9; str. Iacob Zadik, nr.3, bl.76, sc B, ap.2; str. Vişinilor, nr.4, bl.57, sc B, ap.2; str. Lt. Mircea Damaschin, nr.16, bl.3, sc A, ap.46 către titularii contractelor de închiriere în condiţiile impuse de Decretul Lege nr. 61/1990, republicat şi a Legii nr. 85/1992, republicată- iniţiator Primarul municipiului Suceava;

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico - economici la obiectivul de investiţii "Modernizare strada Mirăuţi", municipiul Suceava, judeţul Suceava - iniţiator Primarul municipiului Suceava dl. Ion Lungu şi Viceprimarul municipiului Suceava - d-na. Angela Zarojanu;

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico - economici la obiectivul de investiţii "Semaforizarea intersecţiei străzilor M. Damaschin, Amurgului, Calea Unirii" DN 29 - iniţiator Primarul municipiului Suceava dl. Ion Lungu şi Viceprimarul municipiului Suceava - d-na. Angela Zarojanu;

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico - economici pentru obiectivele de investiţii "Utilităţi pentru locuinţe petru tineri destinate închirierii Cartier Burdujeni, str. Privighetorii, etapa a II a, municipiul Suceava" - iniţiator Primarul municipiului Suceava;

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico - economici la obiectivul de investiţii "Modernizarea instalaţiilor de alimentare electropompe cu utilizarea convertizoarelor de frecvenţă" - CET Suceava - iniţiator Primarul municipiului Suceava;

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor documentaţii de urbanism - PUD - iniţiatori Primarul municipiului Suceava dl. Ion Lungu şi Viceprimarul municipiului Suceava - d-na. Angela Zarojanu;

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea unei documentaţii de urbanism - PUD "Modernizare Piaţa Agroalimentară "George Enescu" - Aleea Comercială" - Suceava - iniţiatori Primarul municipiului Suceava dl. Ion Lungu şi Viceprimarul municipiului Suceava - d-na. Angela Zarojanu;

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea unei documentaţii de urbanism - PUZ - iniţiatori Primarul municipiului Suceava dl. Ion Lungu şi Viceprimarul municipiului Suceava - d-na. Angela Zarojanu;

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea unei documentaţii de urbanism - PUZ pentru construirea a două locuinţe - iniţiatori Primarul municipiului Suceava dl. Ion Lungu şi Viceprimarul municipiului Suceava - d-na. Angela Zarojanu;

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea unei documentaţii de urbanism - PUZ pentru construire "Ansamblu rezidenţial Panoramic" - municipiul Suceava - iniţiatori Primarul municipiului Suceava dl. Ion Lungu şi Viceprimarul municipiului Suceava - d-na. Angela Zarojanu;

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea intrării în legalitate până la data de 30.06.2007 a unui număr de trei garaje construite pe terenul municipiului Suceava - domeniul privat - iniţiatori Primarul municipiului Suceava dl. Ion Lungu şi Viceprimarul municipiului Suceava - d-na. Angela Zarojanu;

17. Proiect de hotărâre privind asocierea Municipiului Suceava cu Consiliul Judeţean Suceava - iniţiator Primarul municipiului Suceava;

18. Proiect de hotărâre privind trecerea unor bunuri din domeniul public al municipiului Suceava în domeniul privat al municipiului Suceava - iniţiator Primarul municipiului Suceava;

19. Proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii contractelor de acordare a dreptului de superficie pentru terenurile proprietate a municipiului Suceava ocupate de construcţii autorizate - iniţiator Primarul municipiului Suceava;

20. Proiect de hotărâre privind acordarea dreptului de superficie asupra unei parcele de teren proprietate privată a municipiului Suceava, situată în str. Universităţii nr.19, proprietarului construcţiei amplasată pe această parcelă de teren, respectiv S.C "PYRANIA IMPEX" S.R.L. - iniţiator Primarul municipiului Suceava;

21. Proiect de hotărâre privind aprobarea concesionării prin licitaţie publică a unor parcele de teren situate în municipiul Suceava, precum şi condiţiile de organizare a licitaţiei, în vederea amplasării unor stâlpi de susţinere a reţelei de transmisii servicii de televiziune, internet şi telefonie din municipiul Suceava - iniţiator Primarul municipiului Suceava;

22. Proiect de hotărâre privind concesionarea fără licitaţie publică a unei parcele de teren proprietate privată a municipiului Suceava în vederea construirii unei rampe de acces pentru persoanele cu handicap locomotor - iniţiator Primarul municipiului Suceava;

23. Proiect de hotărâre privind concesionarea fără licitaţie publică a unei parcele de teren proprietate privată a municipiului Suceava în vederea amplasării unui punct de informare turistică de interes public - iniţiator Primarul municipiului Suceava;

24. Proiect de hotărâre de revocare a HCL nr. 115/2007 privind aprobarea închirierii prin licitaţiei publică a unei parcele de teren situate în municipiul Suceava str. Calea Unirii fn. precum şi condiţiile de organizare a licitaţiei - iniţiator consilierul local dl. Niculai Barbă;

25. Proiect de hotărâre privind stabilirea preţului pentru concesionarea fără licitaţie publică a unor parcele de teren situate în municipiul Suceava - iniţiator Primarul municipiului Suceava;

26. Proiect de hotărâre privind aprobarea participării Consiliului Local al municipiului Suceava la Campania "Săptămâna Mobilităţii Europene 2007" - iniţiator consilierul local dl. Viorel Seredenciuc ;

27. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a procesului de participare a populaţiei în cadrul activităţilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism - iniţiatori consilierii locali: d-na. Cristina Iordăchel, d-na. Monica Loredana Săndulescu, dl. Niculai Barbă, dl. Radu Florin Vătafu ;

28. Proiect de hotărâre privind evacuarea administrativă a familiei Obreja Vasile Florin, din imobilul situat în Suceava, str. Mihai Viteazu nr.25 - iniţiator Primarul municipiului Suceava;

29. Proiect de hotărâre privind actualizarea unei funcţii contractuale - iniţiator Primarul municipiului Suceava;

30. Informarea Primarului municipiului Suceava referitoare la efectuarea concediului de odihnă aferent anului 2006, înregistrată la Consiliul Local al municipiului Suceava sub nr. 193/22.06.2007;

31. Adresa de comunicare a hotărârii AGA la S.C. T.P.L. S.A. Suceava nr. 22/17.05.2007 înregistrată la Primăria municipiului Suceava sub nr. 21261/01.06.2007;

32. Diverse.

PRIMAR,

ION LUNGU

Avizat pentru legalitate,

Secretar municipiu

Jr. IOAN CIUTAC

Nr. 2.222

Din 22.06.2007

Prefectul cere urgentarea depunerii rapoartelor financiare ale campaniei


Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, primarii aleşi din primul tur de scrutin, Consiliile Locale şi Consiliul Judeţean Suceava îşi vor putea începe activitatea doar după ce partidele vor înregistra la Autoritatea Electorală Permanentă rapoartele financiare cu sumele cheltuite în campania electorală. Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat că va înainta o adresă către conducerile tuturor partidelor politice sucevene prin care va solicita urgentarea depunerii acestor situaţii financiare. El a precizat că atât Consiliul Judeţean, cât şi Consiliile Locale nu pot fi constituite până în momentul în care partidele nu vor prezenta raportul cu veniturile şi cheltuielile din perioada campaniei. „Pe această cale fac un apel către toţi preşedinţii de partide pentru a încerca să depună cât mai rapid aceste rapoarte în vederea monitorizării lor la Bucureşti şi pentru publicarea în Monitorul Oficial. Aceste rapoarte trebuie să fie depuse în 15 zile de la alegeri, însă sperăm că partidele îşi vor îndeplini această obligaţie înainte de termen”, a declarat Băişanu. Potrivit prevederilor legale, constituirea consiliilor locale şi validarea alegerii primarilor şi a preşedintelui Consiliului Judeţean se face în termen de 20 de zile de la data desfăşurării alegerilor. „Pentru că avem 62 de localităţi care au primar din primul tur, este nevoie ca preşedinţii partidelor să trimită cât mai rapid rapoartele financiare. Şi asta pentru că vrem ca în toate aceste localităţi, primarii şi Consiliile Locale să-şi înceapă activitatea cât mai repede”, a spus Băişanu.

Modalitatea de constituire a Consiliului Judeţean Suceava

Validarea alegerii noului preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, se face în termen de 20 de zile de la data desfăşurării alegerilor, în camera de consiliu a tribunalului, de către preşedintele Tribunalului Suceava. În termen de două zile de la rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii de validare, preşedintele CJ Suceava trebuie să depună în faţa preşedintelui Tribunalului şi a prefectului, în şedinţă publică, următorul jurământ în limba română: „Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor judeţului Suceava. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”. Demn de remarcat este faptul că în situaţia în care preşedintele Consiliului Judeţean refuză să depună jurământul, este considerat demisionat de drept. Constituirea CJ Suceava se face în termen de trei zile de la data depunerii jurământului de către preşedinte. Convocarea consilierilor declaraţi aleşi pentru şedinţa de constituire se face de către preşedintele CJ Suceava, şedinţa fiind legal constituită dacă participă cel puţin două treimi din numărul consilierilor aleşi. În cazul în care nu se poate asigura această majoritate, şedinţa se va organiza, în aceleaşi condiţii, peste două zile, la convocarea preşedintelui CJ Suceava. Dacă nici la a doua convocare reuniunea nu este legal constituită, se va proceda la o nouă convocare, peste alte două zile. În situaţia în care CJ Suceava nu se poate reuni nici la această ultimă convocare, din cauza absenţei fără motive temeinice a consilierilor, preşedintele va declara vacante, prin dispoziţie, locurile consilierilor aleşi care au lipsit nemotivat de la cele trei convocări anterioare, urmând să fie completate cu supleanţii de pe listele de candidaţi.

PD-L-iştii au sărbătorit victoria la Brădet


Democrat liberalii suceveni au sărbătorit ieri victoria în alegerile locale la terasa Brădet într-o atmosferă lejeră şi destinsă. Au fost prezente circa 400 de persoane în frunte cu membrii Biroului Permanent Judeţean al partidului, primari, candidaţi de primari, consilieri judeţeni şi locali, preşedinţi de organizaţii. Nu au lipsit tinerii democrat liberali prezenţi în număr mare, tineri care au pus serios umărul în campania electorală alături de seniorii partidului. Amfitrionul petrecerii a fost preşedintele ales al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, care a ţinut să mulţumească tuturor protagoniştilor partidului pentru efortul depus în campania electorală şi în special lui Ion Lungu pentru scorul „fantastic” obţinut la primăria municipiului Suceava scor care se apropie de 72%. De la petrecerea democrat liberalilor nu au lipsit grătarele, berea şi muzica. „Am muncit împreună/Am câştigat împreună/Sărbătorim împreună”, a fost sloganul afişat pe un banner amplasat la terasa Brădet, slogan care a exprimat de fapt motto-ul petrecerii.

În 52 de localităţi se organizează al doilea tur de scrutin


Prefectura Suceava a început pregătirile în vederea organizării alegerilor în 52 de localităţi, unde primarii vor fi aleşi după cel de-al doilea tur de scrutin. Prefectul Alexandru Băişanu a precizat că pentru desfăşurarea corespunzătoare a alegerilor, instituţia pe care o conduce a stabilit deja necesarul de materiale, tuş, saci sau dosare, şi s-a demarat procedura de achiziţionare a acestora. Băişanu a mai precizat că în cursul zilei de astăzi, preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie din localităţile în care se vor organiza alegeri se vor prezenta la tipografie pentru a da „bun de tipar” pe macheta buletinelor de vot cu numele candidaţilor rămaşi în turul doi de scrutin. Prefectul a arătat că pentru alegerea primarilor din cele 52 de localităţi se vor tipări 245.560 de buletine de vot. Din cele 52 de localităţi în care nu au fost aleşi primarii după primul tur de scrutin, cinci sunt localităţi urbane, respectiv Fălticeni, Vatra Dornei, Rădăuţi, Solca şi Broşteni. Cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale va avea loc în data de 15 iunie 2008.

Ilie şi Cadariu, vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean


Consilierii judeţeni democrat-liberali, Vasile Ilie şi Dan Cadariu, vor prelua cele două funcţii de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean urmând să-l secondeze pe liderul lor Gheorghe Flutur la conducerea instituţiei. Anunţul a fost făcut chiar de preşedintele ales al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, la petrecerea dată ieri la restaurantul Brădet în cinstea câştigării alegerilor în judeţul Suceava. Flutur a declarat că cei doi au fost recomandaţi să ocupe posturile respective de Biroul Permanent Judeţean al PD-L întrunit ieri într-o şedinţă de analiză a rezultatelor alegerilor la nivel de judeţ. Liderul democrat liberal a precizat că PD-L a obţinut cel mai mare scor din ţară la preşedinţia Consiliului Judeţean şi că în deliberativ deţine majoritatea simplă adică 18 mandate plus cel al preşedintelui.

„Nu mai putem da vina pe nimeni, răspunderea este doar a PD-L”

„Mulţumesc şi felicit echipa PD-L care a făcut cel mai bun scor politic din ţară la preşedinţia Consiliului Judeţean. Îi mulţumesc lui Ion Lungu care ne face cinste să fie unul din performerii scrutinului cu un scor fanastic de 72%. Mă bucur să avem o echipă tânără, competentă, dinamică şi contez foarte mult pe cei 18 consilieri judeţeni ai PD-L. Avem o şansă uriaşă de a guverna Suceava, de a putea moderniza şi de a răspunde aşteptărilor. Sunt conştient că pe măsura acestei încărcături este şi răspunderea noastră. Nu mai putem da vina pe nimeni. Răspunderea este doar pe umerii PD-L”, a declarat Flutur. El a cerut oamenilor săi mobilizare totală pentru a câştiga cât mai multe primării în turul doi precizând că va pune umărul la campania PD-L în teritoriu. „Eu sunt convins că populaţia judeţului va da votul în turul doi PD-L, echipei mele care la Consiliul Judeţean are majoritate şi în continuare să începem descărcarea de vot adică să ne achităm de ceea ce am promis în această campanie electorală”, a spus Flutur care a adăugat că „suntem pregătiţi cu Doamne ajută să conducem Consiliul Judeţean”.

Mesaj liniştitor pentru angajaţii Consiliului Judeţean

Gheorghe Flutur a transmis un mesaj liniştitor angajaţilor Consiliului Judeţean să-şi vadă de treabă în continuare pentru că nu vor păţi nimic. „Fac un apel la colegii şi specialiştii, la salariaţii Consiliului Judeţean să-şi vadă de treabă în continuare, să stea liniştiţi şi să prezinte proiectele pentru că procesul trebuie să continue. Nu dorim să întrerupem procesul de activitate al Consiliului Judeţean”, a spus Flutur.

Lungu confirmă: Harşovschi şi Seredenciuc viceprimari


Ca şi la Consiliul Judeţean, întreaga conducere executivă a primăriei municipiului Suceava va fi „portocalie”. Primarul Lungu îi va avea ca viceprimari pe Lucian Harşovschi un tânăr democrat liberal în vârstă de 26 de ani şi pe Viorel Seredenciuc. Acest lucru a fost confirmat chiar de primar joi într-o conferinţă de presă. Lungu a declarat că are nevoie de doi bărbaţi pentru că este nevoie de multă muncă pe teren. „Oraşul este un adevărat şantier şi am nevoie de doi viceprimari care să-şi pună căştile pe cap şi să coboare împreună cu mine pe teren pentru a urmări lucrările”, a spus Lungu. El a precizat că l-a ales pe Harşovschi pentru că este un tânăr ambiţios şi locuieşte în Burdujeni urmând să se preocupe mai îndeaproape de micoprimpăria din acest cartier. Am ales tinereţea în persoana lui Lucian Harşovschi şi experienţa în persoana lui Viorel Seredenciuc”, a precizat Lungu.

Preţul la apa potabilă creşte cu 32%


Firma de utilităţi ACET SA care se află sub controlul Consiliului Local al municipiului Suceava propune majorarea preţului la apă potabilă şi canalizare cu 32%. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu. El a declarat că reprezentanţii Adunării Generale a Acţionarilor de la ACET au iniţiat un proiect de hotărâre în acest sens care va fi discutat în şedinţa extraordinară a deliberativului local programată pentru marţi, 10 iunie. Se propune majorarea preţului la apă potabilă de la 20.300 de lei vechi la 26.800 de lei şi la canalizare de la 8.700 de lei la 11.500 de lei vechi. Lungu a precizat că cei de la ACET şi-au motivat propunerea prin aceea că a crescut rata inflaţiei, s-a majorat salariul minim brut pe economie de la 440 de lei noi la 550 de lei şi că au fost trei majorări ale preţului la energie electrică de la ultima creştere a preţului apei potabile de la 1 iulie 2007. „Sigur vor veni populiştii care vor spune că nu sunt de acord. Nici eu ca primar nu sunt de acord cu majorarea preţului la apă dar trebuie să fim realişti. Acest lucru este fundamentat de cei de la ACET. În primul rând să nu uităm că ACET este operator regional . Acest lucru presupune avantaje dar şi dezavantaje. Avantajul este că putem atrage proiecte şi fonduri europene şi dezavantaje că practic trebuie să ducem toată activitatea de apă şi canalizare în spate pe judeţul Suceava. Trebuie să fim destul de maturi pentru că din poziţia de operator regional mult mai uşor se pot accesa proiecte şi finanţări viitoare”, a declarat Lungu. Primarul a ţinut să arate că preţul apei potabile în alte oraşe este mai mare ca în Municipiul Suceava amintind de Bacău unde preţul este de 28.000 de lei vechi, Turnu Severin- 27.600 şi Arad- 27.400. „Trebuie să dăm dovadă de maturitate de chibzuinţă astfel încât să poată funcţiona ACET în continuare şi să putem implementa proiectele europene pe care le avem şi pe care vrem să le atragem în continuare”, a conchis Lungu.

Prefectul de Suceava cere urgentarea constituirii consiliilor locale

baisanu_stefan.jpg Prefectul de Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, a declarat ca va trimite adrese tuturor partidelor care au participat la alegerile locale din 1 iunie, prin care va solicita finalizarea in cat mai scurt timp a rapoartelor financiare, privind veniturile si cheltuielile din campania electorala, si trimiterea acestora Autoritatii electorale permanente.

Baisanu a spus ca fara depunerea acestor rapoarte si, ulterior, publicarea in Monitorul Oficial, nu se poate declansa procedura de constituire a consiliilor locale.
Potrivit lui Baisanu, partidele sunt obligate, in baza OG 66 din 2008, ca in termen de 15 zile de la data desfasurarii alegerilor sa depuna rapoartele financiare, pentru ca in 20 de zile sa se poata constitui consiliile locale.
Prefectul a explicat ca partidele trebuie sa urgenteze raportarile financiare, deoarece fara constituirea noilor consilii, activitatea localitatilor ar putea fi blocata. Baisanu a precizat ca validarea alegerii primarilor si a presedintelui Consiliului Judetean se face tot dupa raportarea financiara, in termen de 20 de zile de la alegeri, in camera de consiliu a judecatoriei de care apartine localitatea, respectiv in fata presedintelui Tribunalului. El a adaugat ca, dupa validarea la Tribunal, presedintele CJ va depune juramantul in fata prefectului.