marți, 28 aprilie 2009

Sterling este de acord să se asocieze cu Romgaz pentru exploatarea perimetrelor din Marea Neagră

Sterling Resources este de acord să se asocieze cu producătorul de gaze Romgaz, dacă acesta din urmă este interesat, a declarat vicepreşedintele Sterling, Stephen Birrell, în cadrul audierilor din cadrul Comisiei pentru Industrii şi servicii din Camera Deputaţilor.

"Pentru viitor, dacă Romgaz este interesată, suntem bucuroşi să discutăm despre un parteneriat, deoarece al doilea producător de gaze din România", a spus Birrell. Acesta a calificat ca fiind false toate acuzaţiile care li s-au adus din partea autorităţilor române.

În ceea ce priveşte acuzaţiile privind lipsa autorizaţiilor necesare desfăşurării activităţii, Birrell a spus că Sterling Resouces are toate autorizaţiile şi acordurile necesare solicitate de legislaţia în vigoare care au fost aprobate de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM).

Referitor la acuzaţiile privind faptul că Sterling Resources nu a dovedit capacităţile tehnice şi financiare necesare funcţionării, Birrell a spus că firma nu s-ar fi angajat la demararea operaţiunilor petroliere dacă nu ar fi deţinut aceste capacităţi, care au fost verificate de ANRM.

0 comentarii: