marți, 28 aprilie 2009

Uioreanu: Zece motive sa plece Guvernul Boc

Deputatul PNL de Cluj Horea Uioreanu a gasit zece motive pentru care Guvernul Boc trebuie sa plece de la putere si le-a prezentat astazi, intr-o declaratie politica sustinuta in plenul Camerei Deputatilor. Cele zece motive ale lui Uioreanu vizeaza politica fiscala, pe care o considera dezastruoasa, lipsa unui act de guvernare unitar si transformarea guvernului intr-un bun propriu. Sunt invocate si lipsa transparentei si a profesionalismului in actul de guvernare, inexistenta dialogului cu societatea civila, obedienta fata de Basescu si lipsa unei viziuni privind agenda publica. Celelalte motive enumerate sunt neasumarea greselilor, incapacitatea de a gestiona relatiile cu UE si lipsa increderii populatiei in Executiv.


"In vreme de criza financiara, Guvernul Boc a ales cele mai absurde si stangace masuri anticriza cu putinta. Pe langa genocidul fiscal impus prin aceste masuri, Guvernul a contractat, fara sa-i intrebe pe romani, un imprumut international in numele lor, pe care vor trebui sa-l plateasca cu varf si indesat. (...) PSD si PD-L actioneaza guvernamental in spatele usilor inchise, pe furis, neimplicand toti actorii publici in luarea deciziilor importante pentru societate. Aceasta lipsa de profesionalism in actul guvernarii a dus la aparitia unor anomalii nemaiintalnite in sfera administratiei publice: premierul, constitutionalistul Boc, emite ordonante neconstitutionale, ministrul Turismului se erijeaza in purtatorul de cuvant al Guvernului, in vreme ce activitatea celorlalti membri ai Executivului este, practic, inexistenta", se arata in declaratia liberalului clujean.


Potrivit acestuia, actualul Executiv, pe langa faptul ca nu asculta vocea societatii societatii civile, este lipsit de liberul arbitru si a uitat de educatie. Uioreanu critica Guvernul si pentru declaratiile presedintelui Basescu, amintind ca a fost confundat uneori de liderii europeni cu seful Guvernului.

0 comentarii: