miercuri, 22 aprilie 2009

Volvo va concedia încă 1.543 de angajaţi, din cauza scăderii cererii

Volvo, cel de-al doilea producător mondial de camioane, a anunţat miercuri că va concedia încă 1.543 de persoane, ca urmare a scăderii cererii pe toate pieţele sale principale de desfacere, relatează Reuters.

Volvo a anunţat printr-un comunicat că angajaţii diviziilor Volvo Trucks,Construction Equipment, Penta şi Powertrain vor fi afectate de noile măsuri.

"Ca urmare a scăderii puternice a cererii pe piaţa mondială a vehiculelor grele, grupul Volvo va trebui să reducă din nou personalul operaţiunilor din Suedia", a anunţat compania.

Anterior, compania anunţase că va disponibiliza mii de angajaţi pentru a face faţă celei mai severe scăderi a cererii de pe piaţa camioanelor.
Publicitate

Un purtător de cuvânt al companiei a anunţat că în urma concedierilor, grupul va reduce costurile, dar nu a specificat suma exactă care ar fi economisită.

Scăderea cererii şi capacitatea de producţie prea mare au dus la pierderi înainte de taxe în ultimul trimestru din 2008, iar mulţi analişti sunt de părere că grupul va avea rezultate asemănătoare şi anul acesta.

Volvo va afişa vineri rezultatele financiare pe primul trimestru.

0 comentarii: