miercuri, 22 august 2007

Crimă terifiantă la Arbore

Cadavrul unui bărbat în vârstă de circa 60 de ani a fost găsit într-o baltă de sânge, la volanul unei Dacii oprite în mijlocul câmpului

• Medicii legişti spun că bărbatul cu pricina, rămas neidentificat, a fost omorât cu o cruzime ieşită din comun

• Câteva pete de sânge i-au dus pe judiciariştii de la Investigaţii Criminale la poarta unuia dintre posibilii autori

• Oamenii legii au trei suspecţi, în prezent dispăruţi de la domiciliu

Cadavrul unui bărbat necunoscut a fost găsit, într-o baltă de sânge, la volanul unui autoturism „Dacia”, oprit în mijlocul câmpului. Suspiciunile poliţiştilor chemaţi la faţa locului, cum că au de-a face cu o crimă, au fost confirmate de concluziile medicilor legişti. Aceştia din urmă au stabilit, în urma necropsiei, că moartea a fost una extrem de violentă.
Duminică seară, în jurul orei 21:00, un tânăr din comuna Arbore a văzut o Dacie albă oprită în câmp, în zona cunoscută drept „Cimitirul Pocăiţilor”. „Mă gândeam că e unul şi-şi păzeşte cartofii. Când mă duc mai aproape, văd mortu-n maşină... Era cu mâna pe volan şi cu capu plecat pe umăr. Doamne păzeşte, am fugit repede şi i-am zis unui vecin să sune la Poliţie. Era sânge peste tot...”, mărturiseşte însă speriat de ceea ce a văzut Dorel Râpă. Pentru că afară se lăsase deja întunericul, poliţiştii sosiţi la faţa locului au asigurat zona, urmând ca cercetările criminaliştilor să aibă loc a doua zi. În dimineaţa zilei de ieri, o echipă de judiciarişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, însoţiţi de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au ajuns la Arbore, oamenii legii începând cercetările în teren. În timp ce criminalistul lua probe de la faţa locului, judiciariştii s-au apucat să strângă informaţii printre săteni. Toţi dădeau din umeri şi spuneau că habar nu au ce s-a întâmplat şi cine este bărbatul plin de sânge din maşină. Cum în actele maşinii (Dacia 1310 SV-07-XBJ), figura un tânăr din comuna Valea Moldovei, anchetatorii s-au gândit că bărbatul de la volan (în vârstă de aproximativ 60 de ani) era o rudă de-a acestuia. Aceasta ipoteză însă a căzut, proprietarul maşinii spunându-le poliţiştilor care i-au bătut la poartă că Dacia cu pricina nu mai este a lui de mai multă vreme. Tânărul le-a mai spus oamenilor legii că maşina a fost vândută succesiv, fără a mai schimba actele, la mai multe persoane. Ieri seară, anchetatorii nu reuşiseră încă să identifice cadavrul. Medicii legişti care au făcut necropsia au stabilit că acesta prezenta leziuni produse prin violenţă pe mai tot corpul, însă moartea a survenit în urma a peste 10 lovituri de cuţit primite în zona gambelor. Legiştii au mărturisit că violenţa de care au dat dovadă autorii acestui omor este ieşită din comun.
La aproximativ 50 de metri de locul în care a fost găsit autoturismul Dacia, anchetatorii au dat de alte pete de sânge, precum şi o plasă care, cel mai probabil, a aparţinut victimei. Pe o distanţă de alte câteva sute de metri, poliţiştii au mai găsit pete de sânge, acestea oprindu-se în dreptul unei case din apropiere. În urma anchetei, judiciariştii au pus, în capul listei de suspecţi, trei indivizi, dintre care unul locuieşte chiar în casa în faţa căreia au fost găsite urmele de sânge, toţi trei fiind dispăruţi în prezent de la domiciliu. Anchetatorii încearcă acum să stabilească împrejurările în care a murit bărbatul rămas, deocamdată, neidentificat, existând mai multe ipoteze de lucru. Una dintre acestea este că bărbatul cu pricina ar fi fost taximetrist neautorizat, căruia criminalii i-au cerut să-i ducă acasă, la Arbore.

0 comentarii: