miercuri, 22 august 2007

Suspecţii crimei de la Arbore, liberi din lipsă de probe

În aşteptarea probelor ADN care să stabilească dacă petele de sânge pe hainele celor doi suspecţi erau ale victimei, Costel Dorel Băcilă (19 ani) şi Marcel Daniel Băcilă (21 de ani) sunt în libertate

Cei doi indivizi reţinuţi de poliţişti şi duşi, luni seară, în faţa procurorilor criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind principalii suspecţi în cazul terifiantei crime de la Arbore, au ieşit fără cătuşe la mâini, după câteva ore de audieri. Deşi, iniţial, anchetatorii se pregăteau deja să-i ducă în faţa instanţelor de judecată, cu propunere de arestare preventivă, procurorii i-au lăsat să plece pe cei doi, aceştia nefiind puşi sub acuzare. În momentul în care au fost prinşi de poliţişti, într-un bar de pe raza oraşului Solca, Costel Dorel Băcilă (19 ani) şi Marcel Daniel Băcilă (21 de ani), verişori, aveau mai multe pete de sânge pe haine. Totodată, cei doi erau răniţi, unul la o mână, celălalt la umăr, leziuni cu care s-au ales, cred anchetatorii, în timpul luptei cu victima. În faţa procurorilor, însă, cei doi verişori au negat că ar avea vreo legătură cu crima, motivând că leziunile suferite şi sângele de pe hainele lor provin de la o altercaţie între ei, pe fondul consumului de alcool. În aşteptarea probelor ADN care să stabilească dacă sângele de pe hainele celor doi e sau nu al victimei, oamenii legii nu au avut altceva de făcut decât să le dea drumul celor doi suspecţi. „E posibil să nu fie cei doi autorii crimei”, ne-a declarat, ieri, unul dintre procurorii care se ocupă de caz. Anchetatorii se gândesc, totuşi, să-i ducă pe verişorii Băcilă la detectorul de minciuni al Poliţiei, unde să vadă dacă varianta acestora, cum că nu au nici o legătură cu crima, e adevărată sau nu.
Poliţiştii de la Investigaţii Criminale s-au reîntors, ieri, la Arbore, încercând să refacă traseul parcurs de victimă înainte de a fi omorâtă. Totodată, oamenii legii încearcă să adune probe suficiente pentru a da de urmele asasinilor care l-au omorât cu sânge rece pe Marcel Popescu, în vârstă de 67 de ani, un pensionar din municipiul Rădăuţi, care, deşi nu avea nici un fel de autorizaţie, făcea taximetrie. Cadavrul acestuia a fost găsit duminică seară, într-o baltă de sânge, la volanul unei Dacii oprite în mijlocul câmpului, pe raza comunei Arbore, în zona cunoscută drept „Cimitirul Pocăiţilor”. Medicii legişti au observat, în urma necropsiei, că pe corpul neînsufleţit al pensionarului sunt numeroase leziuni produse prin violenţă. Moartea sexagenarului, au concluzionat legiştii, a survenit în urma a peste 10 lovituri de cuţit primite în zona gambelor. Pe unul dintre drumurile care duce înspre locul în care a fost găsită maşina, oamenii legii au găsit mai multe pete de sânge, acestea oprindu-se în apropierea casei unuia dintre cei doi suspecţi. Anchetatorii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, faptă pedepsită de lege cu 25 de ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi.

0 comentarii: