marți, 16 octombrie 2007

Degustări de vinuri, la Săptămîna Românească


În ultima săptămînă, Hotelul "Continental" a găzduit a VI-a ediţie a Săptămînii Româneşti. Mîncarea tradiţională şi obiceiurile româneşti au fost vedetele săptămînii trecute în şase dintre hotelurile Continental printre care şi cel din Suceava, singurul din Regiunea de Nord-Est, care aparţine lanţului hotelier "Continental Hotels".

Degustări de vinuri, la Săptămîna Românească
Un eveniment aparte în cadrul ediţiei din acest an a fost o degustare de vinuri alese, Val Duna, o marcă prin care se susţin obiceiurile şi tradiţiile româneşti. "La nivel de lanţ hotelier, Val Duna este un fel de vin al casei, un vin mai agreat de publicul nostru", ne-a spus somelierul Cristi Başchir, manager food & beverage la Continental Hotels Suceava. Cert este că vinurile Val Duna au făcut obiectul unor degustări excepţionale desfăşurate în cadrul Săptămînii Româneşti. Astfel, prin persoana unui entuziast cunoscător al vinului, gazda Cristi Başchir, cei peste 30 de suceveni prezenţi la degustare, printre care şi parlamentarul Uniunii Polonezilor din România, deputatul Longin Ghervazen, dar şi membri ai administraţiei locale, oameni de afaceri, artişti, reprezentanţi ai sectorului HoReCa, au făcut cunoştinţă, pe rînd, cu un "Sauvignon Blanc", o "Fetească Regală", care este considerată regina soiurilor albe româneşti, un "Rose de Roumanie" şi pretenţiosul "Cabernet Sauvignon". Invitaţii au putut acorda note vinurilor degustate. Meniurile care au însoţit vinurile degustate au fost sărmăluţe, ciolan cu fasole, tochitură moldovenească, frigărui haiduceşti, găluşte cu prune şi delicioşii cîrnaţi de Pleşcoi.

0 comentarii: