marți, 16 octombrie 2007

Prefectul de Suceava nemulţumit că ISU nu a informat instituţia privind situaţia după avertizarea de „Cod galben”


Actualitate



Prefectul de Suceava, Orest OnofreiInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” (ISU) Suceava a fost criticat luni de către prefectul de Suceava, Orest Onofrei pentru că pe perioada avertizării de „Cod galben”, de la sfârşitul săptămânii trecute nu a transmis Prefecturii Suceava nici o informare legată de evenimentele şi stare vremii din judeţ. Prefectul Onofrei a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă că ISU Suceava a acţionat cu o rutină păguboasă, probabil din cauza prea multor atenţionări. Orest Onofrei a mai spus că despre puternicul incendiu de la Fălticeni a aflat de la televizor. „Poate că Prefectura trebuia informată despre acest incident în condiţiile în care nişte oameni au avut de suferit şi poate aveau nevoie de un sprijin”, a afirmat prefectul Onofrei, adăugând că l-a avertizat, scris pe şeful ISU Suceava, col. Lucel Lulciuc, în legătură cu această situaţie legată de lipsa de comunicare.

Prefectul de Suceava este de părere că ISU Suceava a încălcat procedura standard stabilită în cadrul Comisiei Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă iar faptul că nu s-au înregistrat multe situaţii grave nu scuză comportamentul celor de la ISU.

ISU Suceava a informat, luni, că în urma atenţionării de „Cod galben” s-a înregistrat doar o întrerupere temporară a alimentării cu energie electrică a unui grup de case din satul limitrof municipiului reşedinţă, Sf. Ilie.

„Pentru cei de la ISU, avertizările au devenit o rutină şi şi-au dat ei cu părerea că nu mai vine frigul anunţat”, a spus Orest Onofrei.

0 comentarii: