vineri, 2 noiembrie 2007

Renate Weber crede că legislaţia privind expulzarea infractorilor străini ar putea fi o măsură discutabilă


Actualitate



Renate WeberLegislaţia adoptată în regim de urgenţă de Consiliul de Miniştri italian privind expulzarea infractorilor străini, ar putea fi discutabilă dacă afectează drepturile omului, a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, la Suceava, candidatul PNL pentru PE, Renate Weber, precizând însă că nu a văzut deocamdată această lege.

Aceasta a precizat că de 17 ani lucrează efectiv în domeniul protecţiei drepturilor omului şi crede că legislaţia privind expulzarea infractorilor străini ar putea fi o măsură discutabilă din această perspectivă.

„A expulza pe cineva care este prezumtiv infractor este una, şi a expulza pe cineva care are o condamnare definitivă că este infractor este cu totul altceva”, a spus Renate Weber. Aceasta a mai adăugat că în ceea ce priveşte imigranţii români a fost şi o exagerare în modul în care o parte a presei italiene a prezentat lucrurile.

Renate Weber a mai spus că acestea sunt fenomene pe care sociologii le-ar explica mai bine şi care ţin de momentele acestea, ale unui început de migraţiune mai masiv. „În timp se aranjează”, a mai spus Renate Weber.

Toate aceste afirmaţii au fost făcute în contextul în care, miercuri seară, Guvernul italian s-a întrunit, în şedinţă extraordinară, pentru a adopta de urgenţă pachetul de măsuri menite să faciliteze expulzarea infractorilor străini, în urma scandalului de proporţii generat de violarea şi uciderea soţiei unui ofiţer din marina militară italiană de către un român de etnie romă.

0 comentarii: