vineri, 21 decembrie 2007

200 de Moşi Crăciuni au „invadat” străzile şi trotuarele Sucevei


Invatamant



Urarile lui Mos Craciun O paradă simbolică sub forma unui marş la care au participat aproximativ 200 de elevi din unităţi şcolare sucevene a avut loc joi, 20 decembrie 2007, la iniţiativa IŞJ Suceava. Inspectorul şcolar pentru educaţie formală şi nonformală a IŞJ Suceava, prof. Tatiana Vîntur a precizat că proiectul educativ intitulat „Urările lui Moş Crăciun”, se află la prima ediţie.

Elevii, îmbrăcaţi în costume reprezentând pe Moş Crăciun, dar şi îmbrăcăminte specifică datinilor şi obiceiurilor de iarnă s-au deplasat pe traseul: IŞJ Suceava , Prefectura Suceava, Primăria Suceava şi Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

La finalul acestui traseu, în Aula Universităţii a avut loc un concurs spectacol, cu secţiunile: colinde de crăciun, mesaj satiric, urări pentru anul nou şi parada costumelor.

Momentele artistice au fost susţinute de grupurile de colindători şi obiceiuri de iarnă „Muguraşul”, Şcoala nr. 1 Suceava, Şcoala cu clasele I-IV Ciumârna, Vatra Moldoviţei şi Grupul Şcolar Agricol „Andronic Motrescu” Rădăuţi” a spus Tatiana Vîntur, care a mai adăugat că manifestarea are ca scop valorificarea simbolurilor specifice sărbătorilor de iarnă.

0 comentarii: