vineri, 21 decembrie 2007

Viscolul a blocat mai multe drumuri din zona de şes a judeţului


Actualitate



Viscol Zece drumuri judeţene din Suceava erau închise traficului rutier, joi dimineaţă, iar pe alte câteva zeci se circula greoi, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Poliţiei Române, rutele blocate erau Şcheia-Mihoveni, Rădăuţi-Frătăuţii Vechi-Bilca, Suceava-Bosanci-Dolhasca, Dumbrăveni-Siminicea, Manolea-Oniceni, Pocoleni-Horodniceni, Moara-Frumoasa-Lucăceşti-Măzănăeşti, Fălticeni-Baia, Vereşti-Fîntînele şi Siret-Frătăuţii Noi. Totodată, din cauza zăpezii aduse pe carosabil de viscolul puternic, vehiculele circulau cu dificultate pe alte 36 de drumuri judeţene din Suceava.

Ca urmare a ninsorilor căzute în judeţul Suceava stratul de zăpadă depus, era joi, la ora 14:00 de 5 - 28 cm., iar pe partea carosabilă a drumurilor se înregistra un strat de zăpadă frământat de 2 – 5 cm şi de 10-90 cm, pe anumite porţiuni, în zonele viscolite.

Potrivit Cancelariei prefectului de Suceava, din cauza viscolului puternic din cursul nopţii de miercuri spre joi,Drum.blocat.iarna la ora 14:00, două sectoare de drumuri judeţene erau închise circulaţiei rutiere: Solonet-Cajvana şi Muşeniţa-Frătăuţii Noi. „Pe aceste drumuri judeţene se acţionează continuu, astfel că in următoarele ore vor fii deschise circulaţiei. Se acţionează pe toate drumurile, cu utilaje şi mijloace specifice specializate pentru intervenţii pe timp de iarnă.

Se patrulează şi se acţionează pentru curăţirea părţii carosabile şi combaterea lunecuşului pe sectoarele de drum acoperite cu zăpadă sau polei. Pentru evitarea blocajelor în trafic s-a dispus ca toate autovehiculele să fie echipate cu cauciucuri de iarnă şi lanţuri antiderapante. Aeroportul Salcea este operaţional” se precizează într-un comunicat al Cancelariei prefectului de Suceava.

0 comentarii: