duminică, 9 decembrie 2007

Aeroportul Suceava va fi dotat cu un echipament de control de securitate aeronautică


Actualitate



aeroport-suceavaUn număr de 13 aeroporturi civile din ţară, printre care şi cel din judeţul Suceava vor putea beneficia, începând de anul viitor, de echipamente de control de securitate aeronautică performante, la standarde similare cu cele comunitare, se precizează într-un comunicat al Biroului de Presă al Guvernului. Printre echipamentele care urmează să fie achiziţionate se numără sisteme de detecţie a explozivilor, aparate cu raze X, porţi detectoare de metale.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, Programele de achiziţie a echipamentelor de control de securitate aeronautică şi a mijloacelor de testare şi verificare pentru aeroporturile aflate în subordinea Ministerului Transporturilor şi a unor consilii judeţene.

În aceste programe de achiziţii sunt incluse următoarele aeroporturi: Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa „Aurel Vlaicu”; Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa; Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” şi aeroporturile care funcţionează sub autoritatea Consiliilor Judeţene Arad, Bacău, Bihor, Cluj, Dolj, Iaşi, Maramureş, Mureş, Satu-Mare, Suceava şi Tulcea.

Echipamentele vor fi achiziţionate cu fonduri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în cazul Aeroportului Internaţional Aurel Vlaicu Bucureşti, Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa, Aeroportului Internaţional Traian Vuia Timişoara. Suma totală alocată este de 24,27 milioane lei.

În cazul celorlalte aeroporturi, fondurile pentru achiziţionarea echipamentelor vor proveni de la bugetele locale ale judeţelor Arad, Bacău, Bihor, Cluj, Dolj, Iaşi, Maramureş, Mureş, Satu-Mare, Suceava şi Tulcea. Cuantumul total al sumelor alocate este de 35,164 milioane lei.

Achiziţia echipamentelor se va realiza la nivelul administraţiilor porturilor în cauză, cu respectarea prevederilor legale privind achiziţiile publice. Pentru echipamentele de testare şi verificare a operatorilor care execută controlul de securitate aeronautică, achiziţia se va realiza la nivelul Ministerului Transporturilor, cu respectarea prevederilor legale privind achiziţiile publice.

0 comentarii: