duminică, 9 decembrie 2007

Sarmale si carnati in Piata Amzei

Si in acest weekend bucurestenii care trec prin Piata Amzei sunt imbiati cu miros de sarmale si carnati. Acolo se desfasoara Targul Taranului Roman, unde 20 de producatori si 10 mestesugari din Maramures, Bucovina, Transilvania si Tinutul Buzaului prezinta, in fiecare weekend din decembrie, produse organice, curate si traditionale.

Actiunea face parte din primul proiect din cadrul unui amplu program de valorificare a produselor traditionale romanesti si de revitalizare a potentialelor branduri din domeniul alimentar si mestesugaresc.

Astfel, vizitatorii targului pot cumpara placinta de casa, cas dulce afumat, palinca, zacusca sau faimosii carnati de Plescoi, dar si icoane si obiecte lucrate manual.

Programul este lansat de grupul de initiativa Radu Anton Roman si se va derula pe tot parcursul anului 2008. Obiectivul programului vizeaza sprijinirea si dezvoltarea unei piete moderne de produse traditionale prin accesul producatorilor la informatii legislative si tehnice.

0 comentarii: