duminică, 9 decembrie 2007

Handbal, Liga Naţională >> Întâlnire de gradul zero!


Sport



CS Universitatea Suceava – HCM Constanţa, duminică, 9 decembrie, ora 11

CS UNIVERSITATEA SUCEAVADuminică, 9 decembrie, se va trage cortina peste turul Ligii Naţionale de handbal masculin. Echipa locală, CS Universitatea va înfrunta pe teren propriu campioana HCM Constanţa. În opinia antrenorilor Petru Ghervan respectiv Hairi Eden, partida este una capitală pentru ambele formaţii. Dacă pierde Suceava se poate gândi la evitarea retrogradării iar Constanţa va reveni în lupta pentru titlu. În schimb, dacă CS Universitatea se va impune duminică, Bibirig&Co. pot visa liniştiţi la o cupă europeană iar HCM-ul va trage doar pentru locurile 2-3.

Hairi Eden, antrenorul formaţiei HCM Constanţa, s-a declarat optimist în privinţa şanselor formaţiei sale în partida de duminică. Tehnicianul echipei de la malul mării a spus că elevii lui sunt într-o revenire de formă după victoriile cu UCM Reşiţa şi CSM Medgidia, iar pentru a rămâne în “cărţile” pentru titlul de campioană, Constanţa are nevoie de victorie în jocul de la Suceava: “ Venim la Suceava pentru a câştiga meciul împotriva Universităţii. Pentru noi va fi un joc extrem de important. În cazul în care învingem echipa gazdă revenim în lupta pentru titlu iar dacă vom pierde va trebui să luptăm pentru una dintre poziţiile imediat următoare, care oricum duc într-o cupă europeană. Voi da în continuare credit jucătorilor Mureşan şi Csepreghi care în opinia mea reprezintă viitorul handbalului constănţean. CS Universitatea reprezintă cu grup solid care cu siguranţă ne va pune probleme duminică. Suceava are o echipă sudată care joacă de mulţi ani în aceeaşi componenţă în timp ce noi avem mulţi jucători noi” a declarat Hairi Eden.

Referitor la rezultatele înregistrate în acest campionat, antrenorul constănţean a precizat că “unele echipe trag pentru a câştiga puncte iar altele pentru a evita retrogradarea”. Eden a mai adăugat că, în opinia lui, formaţia suceveană nu are motive să se îngrijoreze în privinţa retrogradării, vis-a-vis de declaraţia lui Petru Ghervan, care după meciul de la Reşiţa a spus că în cazul în care CS Universitatea va pierde întâlnirea cu HCM Constanţa, echipa suceveană va intra în hora retrogradării.

În replică, purtătorul de cuvânt al echipei locale de handbal, s-a declarat dezamăgit de evoluţia sucevenilor în meciul de la Reşiţa, dar a ţinut să precizeze că CS Universitatea va juca doar la victorie meciul cu campioana en-titre, HCM Constanţa. „Trebuie să ne revenim repede după această înfrângere. Nu m-a deranjat faptul că am pierdut, pentru că UCM Reşiţa este una dintre echipele de top ale Ligii, ci modul în care am cedat în faţa grupării reşiţene. Sper că băieţii îşi vor reveni şi se vor mobiliza exemplar pentru a scoate un rezultat pozitiv în duelul cu campioana României. Fac apel la suporterii echipei de handbal, pentru a veni în număr cât mai mare duminică. Jucătorii au nevoie de sprijinul publicului” a declarat purtătorul de cuvânt.

Meciul dintre CS Universitatea şi HCM Constanaţa va fi arbitrat de brigada internaţională Pleşa/Pripas iar înregistrarea va putea fi vizionată, duminică, pe Sport.ro, de la ora 14.

0 comentarii: