duminică, 9 decembrie 2007

Unde se schiaza in acest weekend


Sunteti amatori de schi si ati asteptat cu nerabdare depunerea primului strat de zapada? Daca in weekend sunteti liberi, pregatiti-va de distractie. Mai multe partii din tara isi deschid portile, iar me-teorologii va anunta conditii prielnice practicarii acestui sport.

In unele zone din tara, sezonul de schi a inceput deja, iar in altele de-abia se pun in functiune echipamentele pentru partii. Dar iata unde se va putea schia in acest weekend:

- La Sinaia, pe partiile de pe Valea Dorului, zapada are 40 de cm;
- In Poiana Brasov partiile Sulinar, Drumul Rosu, Lupului si Bradul sunt pregatite pentru sfarsitul de saptamana deoarece zapada depaseste 50 de cm. Pe Bradul vor fi pornite atat gondola, cat si instalatia de nocturna;
- La Predeal stratul de nea masoara 40 cm;
- In Parang (Valea Jiului) zapada are 50 cm si in masivul Retezat, peste 20 cm;
- In Sibiu, la Paltinis stratul de omat are 25 de centimetri;
- La Balea Lac stratul de nea a ajuns la 80 cm;
- La Straja sunt deschise partiile Comexim, Platoul Constantinescu, Platoul Soarelui, Slalom Special, Slalom Urias;
- In zona montana Ranca, judetul Gorj, schiorii au sosit deja de o saptamana. In week-end se va deschide si cea de-a doua partie de schi, iar de la jumatatea lunii decembrie va fi pusa in functiune si o instalatie de nocturna.

Iubitorii sporturilor de iarna au reducere la transportul cu trenul

Daca nu aveti masina personala sau va e teama ca veti ramane inzapeziti, pentru calatoria spre munte puteti opta pentru varianta cu trenul.

Incepand cu 9 decembrie si pana pe 29 februarie 2008, CFR lanseaza programul de iarna 'Trenurile Zapezii' 2007-2008. Acest program pune la dispozitie iubitorilor sporturilor de iarna mai multe variante de calatorie spre sau dinspre munte. Astfel puteti circula cu trenul pe directiile: Bucuresti-Valea Prahovei, Iasi-Vatra Dornei si din Craiova, Suceava si Cluj-Napoca spre Brasov. Iar oferta tarifara se adreseaza grupurilor formate din minimum 10 persoane si tinerilor sub 26 de ani. Cei care aleg ca destinatie o statie pe directia Breaza-Brasov sau Vatra Dornei, de luni pana joi, la clasa a-II-a, beneficiaza de o reducere de 20%. Pentru calatoriile dus-intors, pe aceeasi directie, reducerea e de 25%. Pentru celelalte categorii de pasageri exista posibilitatea cumpararii unei carti VSD destinate excursiilor de weekend. Aceasta carte le ofera o reducere de 50% din tarif.

0 comentarii: