duminică, 9 decembrie 2007

Blaga: PD ar putea ceda PLD conducerea a cinci filiale, plus sectorul 6

Liberal-democratii ar putea primi conducerile a cinci filiale PD-PLD, decizia urmand sa fie luata, luni, in cadrul Biroului Permanent National al PD, a declarat, sambata, secretarul general al PD, Vasile Blaga, citat de Rompres.

El a afirmat ca PD ar putea ceda PLD coordonarea filialelor Neamt, Botosani, Suceava, Arges, Dambovita, acolo unde liberal-democratii au solutii mai bune decat PD.

"Acest partid s-a creat pentru a avea o oferta politica mai puternica, dar si pentru a avea structuri mai puternice.Vom ceda acele filiale acolo unde au solutii mai bune ca noi", a spus liderul democrat.

Totodata, Vasile Blaga a precizat ca in discutie e si conducerea organizatiei sectorului 6 al Capitalei.

"Sectorul 6 este o problema pe care o voi discuta cu primarul sectorului 6, Cristian Poteras. Sa nu uitati ca PD a luat peste 40% acolo, raportul este de aproximativ 5 la 1 pentru noi. Dar va trebui sa avem o oferta puternica pentru alegerile locale, iar domnul Poteras este o oferta puternica", a subliniat secretarul general al PD.

Liderul democrat a afirmat ca atat statutul si programul PDL, cat si proiectul de protocol al fuziunii au fost aproape finalizate, urmand sa fie prezentate tot luni BPN al PD.

"In proportie de 99% este statutul PD. Le-a placut atat de mult, incat au acceptat inclusiv ideea motiunilor, pe care au incercat sa o introduca de mult in statutul PNL si nu au reusit", a precizat Blaga.

Pe langa Statut, liderii PD si PLD au preluat, ca sigla pentru PDL, trandafirul democrat, precum si imnul PD, dupa cum a aratat, joi, secretarul general al PD, Vasile Blaga.

Liderii PD si PLD au avut, sambata, incepand de la ora 11.00, o noua runda de negocieri privind statutul si programul PDL.

La intalnire au participat liderii PD si PLD, Emil Boc si Theodor Stolojan, secretarul general al PD, Vasile Blaga, presedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, presedintele CRN al PLD, Valeriu Stoica, secretarul executiv al PD, Elena Udrea, si unii dintre vicepresedintii celor doua formatiuni politice.

O ultima runda oficiala de negocieri va avea loc duminica.

0 comentarii: