duminică, 2 decembrie 2007

Autoritatea de Ordine Publică se delimitează de fapta comisarului Halaicu





Autoritatea de Teritorială de Ordine Publică (ATOP) se delimitează de faptele comise de comisarul de poliţie Ioan Halaicu pe data de 31 mai 2006, care,

în timpul efectuării unei anchete, „a dovedit comportament abuziv şi violent asupra unei persoane de etnie romă”.

Într-un comunicat remis presei de către şeful ATOP, Mihai Vitcu (foto), se arată că membrii structurii se delimitează de aceste fapte, manifestându-şi îngrijorarea şi dezaprobarea vizavi de existenţa, şi la această dată, a unor poliţişti care încalcă deontologia profesională. ATOP este nemulţumită şi de „atitudinea complice a colegilor de birou, care nu au informat conducerea Inspectoratului pentru a fi luate măsurile corespunzătoare”.

„Membrii ATOP solicită Inspectoratului, ca, în cel mai scurt timp, acest caz şi, dacă mai dacă mai există şi altele, să fie analizat în cadrul fiecărei unităţi din subordine, astfel încât asemenea situaţii să nu se mai repete”, se arată în comunicatul de presă, în care se exprimă şi speranţa că organele judiciare vor soluţiona, cât mai repede, aspectele penale ale cazului.

Potrivit ATOP, în 2006 au fost sancţionaţi 9 ofiţeri, 69 de agenţi şi un angajat contractual. Aceştia au săvârşit abateri disciplinare, unul dintre ofiţerii fiind trimis în judecată pentru corupţie. În primele 9 luni ale acestuia an, cu sancţiune s-au ales 6 ofiţeri şi 41 de agenţi. Menţionăm că Autoritatea Teritorială de Ordine Publică este constituită la nivel judeţean potrivit Legii privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, fiind un organism cu rol consultativ, a cărui activitate se desfăşoară în interesul comunităţii.

0 comentarii: