duminică, 2 decembrie 2007

Fanfară şi artificii, de Ziua Naţională


Astăzi este Ziua Naţională a României, pentru aniversarea căreia au pregătit multe manifestări. La Roman şi Vaslui, agenda s-a deschis cu o zi mai devreme.

Fanfară şi artificii, de Ziua Naţională

Copiii de la grădiniţa cu program prelungit nr 2 "Melchisedec Ştefănescu" din Roman au fost primii care au dat tonul, ei participînd încă de joi la o acţiune derulată sub genericul "Sînt un copil din ţara mea". Ieri, La Vaslui, în toate unităţile şcolare au fost organizate manifestări artistice, iar o parte dintre preşcolari au mers în vizită la Muzeul Judeţean "Ştefan cel Mare". Jandarmii ieşeni au mers în aceste zile la mai multe şcoli şi le-au povestit elevilor episoade din istoria ţării, iar astăzi şi mîine, conducerea Grădiniţei "Sfîntul Sava" organizează Concursul "Românaşul". "Vor participa 200 de preşcolari, din 33 de judeţe. Grădiniţa Sfîntul Sava este reprezentată de o formaţie care va susţine un program de obiceiuri şi dansuri populare", ne-a spus Liliana Tirel, directorul grădiniţei.

Tot astăzi, Bîrlad şi Oneşti vor avea loc depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din Cimitirul "Eternitatea", respectiv Monumentul Eroilor "Regina Maria", urmate de o paradă cu steaguri şi muzică de fanfară. La Iaşi, patru plutoane de militari şi jandarmi vor defila pe bulevardul Independenţei, pe muzică de fanfară. La Bacău, administraţia locală, împreună cu Garnizoana, a pregătit o depunere de jerbe la Monumentul Eroilor Întregirii Neamului. La amiază, în Piaţa Tricolorului se va desfăşura un ceremonial militar. Tot cu această ocazie, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bacău va fi "Ziua Porţilor Deschise". Între orele 10 şi 13, la sediul Poliţiei se va organiza şi o expoziţie de arme de foc confiscate în urma acţiunilor desfăşurate în ultimii ani. La Vaslui, în Piaţa Civică vor avea loc, începînd cu ora 16, spectacole de muzică de fanfară, iar de la ora 20, un concert susţinut de Mircea Baniciu. Ziua Naţională va fi dublată, la Suceava, de aprinderea luminilor Pomului de Crăciun de pe esplanada Casei Culturii. Pînă atunci, de la ora 16, sucevenii vor putea urmări spectacolul extraordinar intitulat "Cînt şi joc pe plai străbun". Şi politicienii sărbătoresc Ziua Naţională. Pediştii cîmpulungeni au pregătit o coroană în culorile drapelului naţional, care va fi depusă la Cimitirul Eroilor. Ulterior, tinerii PD se vor reuni pentru a marca evenimentul prin scurte expuneri despre importanţa Marii Uniri. Manifestările se vor încheia cu focuri de artificii.

0 comentarii: