duminică, 2 decembrie 2007

Prefectul Onofrei, sub „tăvălugul” speculaţiilor politice





Numele prefectului de Suceava, Orest Onofrei, a fost menţionat, în presa locală, ca posibil viitor lider al PD Suceava, în condiţiile în care semnalele de la Bucureşti sunt tot mai defavorabile actualului şef al democraţilor, Eugen Uricec, din cauza rezultatului la alegerile aeuroparlamentare.

Conducerea PNL Suceava, care l-a susţinut pe Onofrei pentru funcţia de prefect al judeţului, susţine că zvonul poate fi luat drept o „glumă bună de 1 aprilie”, însă a dat de înţeles că va reacţiuona rapid în cazul în care reprezentantul Guvernului în teritoriu renunţă la statutul său apolitic.

„Nu pot să comentez în nici un fel, eu o iau ca o farsă de 1 aprilie. Nu cunosc aşa ceva. Dacă într-adevăr este reală informaţia noi ne vom sesiza şi vom lua măsurile necesare. Eu ştiu că prefecţii nu au voie să facă politică”, a declarat preşedintele PNL Suceava, Ion Lungu. Vicepreşedintele PNLSuceava, Mihai Steiciuc, crede că PD-ul are nevoie de un preşedinte de partid la Suceava educat în spiritul de dreapta.

„Ţinând cont că PD-ul are 65 la sută din votanţi de stânga şi 35 la sută din votanţi de dreapta şi ţinând cont că domnul Onofrei a fost întotdeauna de dreapta. Probabil că PD-ul i-a făcut o propunere să găsească un conducător care să-i poată învăţa şi pe ceilalţi 65 la sută ce înseamnă dreapta. Ei oricând pot să se schimbe spre dreapta pentru că la ei nu există ideologie, există interes”, a spus Steiciuc.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PD Suceava, senatorul Gheorghe Constantin, consideră informaţia din presă drept o speculaţie, determinată şi de faptul că liderii de la centru ai PD urmează analizeze scorul modest obţinut de mai multe filiale ale partidului, printre care şi cea de la Suceava.

„Din punctul meu de vedere, legat de actualul prefect Onofrei, nu pot să spun decât că n-am auzit din nici o sursă că dânsul îşi doreşte să candideze la o asemenea funcţie. Pe de altă parte, pot să apreciez că este un politician remarcabil iar în rest, toate acestea sunt doar speculaţii de presă în opinia mea”, a comentat senatorul Constantin. Cât despre viitorul lui Eugen Uricec în fruntea PD Suceava, senatorul Cosnatntin a fost destul de vag, menţionând doar că în cursul zilei de luni, conducerea PD de la Bucureşti va lua o serie de decizii în cazurile organizaţiilor cu clasate nemulţumitor după alegerile de duminică, 25 noimebrie.

„Deocamdată noi discutăm pe ceva ce nu există, în sensul în care nu s-a luat nici o hotărâre privind restructurarea organizaţiei sau dizolvarea Biroului Permanent Judeţean al PD”, a mai spus senatorul Gheorghe Constantin. Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, persoana vizată de zvonistică s-a ferit să coimenteze veştile despre posibila sa promovare direct în structurile de conducere ale PD Suceava.

„Zvonurile nu se comentează, aşa că nu comentez. Când i-au o decizie importantă, ştie cel puţin întâi soţia mea şi părinţii mei. Ei nu ştiu nimic. Apoi, sunt prefect şi cred eu c-am făcut o treabă bună şi vreau să fac în continuare o treabă foarte bună”, a declarat prefectul Onofrei, adăugând că lasă informaţia să fie comentată de cei care o lansează.

În presa locală a apărut un articol în care era speculată posibila susţinere a prefectului Onofrei pentru o funcţie de conducere în organizaţia judeţeană a PD Suceava, chiar şi pentru cea de preşedinte.

0 comentarii: