duminică, 23 decembrie 2007

Câmpulungenii vor îngheţa de frig de Sărbători din cauza firmei ce se ocupă de racordare


Administratie



gabriel_serban_pr_clÎn perioada Sărbătorilor de iarnă, locuitorii municipiului Câmpulung Moldovenesc riscă să nu beneficieze de căldură în regim centralizat deoarece firma care se ocupă de racordare la reţeaua de termoficare nu poate asigura personal de deservire în această perioadă, după ce prin eforturile municipalităţi la începutul lunii decembrie a început furnizarea agentului termic.
Potrivit primarului municipiului, Gabriel Constantin Şerban furnizarea se face eşalonat, pe puncte termice, iar din cauza insuficienţei personalului, firma General Fluid SA Bucureşti este în întârziere cu finalizarea lucrărilor şi cu operaţiunile de punere în funcţiune ale acestora, care funcţionează doar în comanda manuală. „Chiar în aceste condiţii furnizăm energie termică”, a spus Gabriel Şerban.

Acesta a spus că, din cauză că lucrările nu sunt terminate, acestea nu sunt preluate de Primăria municipiului care ar trebui să exploateze sistemul de distribuţie a agentului termic. Primarul Şerban a afirmat că a solicitat firmei să asigure personal de deservire pe perioada sărbătorilor, iar în cursul zilei de vineri, aceasta a anunţat că nu are această posibilitate. „Disponibilitate a existat doar din partea constructorului CET firma SC Loial Impex SRL Suceava. În aceste condiţii există posibilitatea întreruperii furnizării căldurii în municipiu pe perioada sărbătorilor de iarnă” spune Gabriel Şerban.

Edilul şef câmpulungean mai declară că procesul de racordare la reţeaua de termoficare este îngreunat din cauză că unii locatari au desfiinţat, fără acordul celorlalţi colocatari coloanele din apartamente, iar unii cetăţeni se opun furnizării căldurii în sistem centralizat.

Primăria Suceava a solicitat firmei care implementează proiectul judeţean de utilităţi, Ecotermgaz Bucovina, să găsească soluţii pentru ca în municipiul să nu fie întreruptă furnizarea căldurii.

În momentul de faţă, în municipiu beneficiază de căldură cetăţenii din aproape 400 apartamente.

0 comentarii: