duminică, 23 decembrie 2007

Fotbal. Liga a IV-a >> În prim plan disciplina


Sport



Deşi au mai fost pe ici pe colo încălcări ale regulametului, ediţia de campionat 2007-2008 (cel puţin în turul din această toamnă) a fost una mai disciplinată. Asociaţia Judeţeană de Fotbal, preşedintele Aurel Daicu au fost în permanenţă pe fază la fiecare caz mai deosebit de indisciplină, iar Comisia de Disciplină a fost de la prima etapă de campionat în litera regulamentului, atât Comisia AJF-ului pentru echipe şi jucători, cât şi Subcomisia de disciplină a arbitrilor.

Au fost încă de la prima etapă eliminări din joc Ion Maniliuc – Viitorul Liteni, Dan Ichim – Bucovina Rădăuţi, Suciu Craiu – Juventus II Fălticeni, Valentin Grigorean – Rapid CFR Suceava (seniori), Rogojan Ionuţ – CSM Dorna Vatra Dornei (juniori), care au fost sancţionaţi cu câte o etapă de suspendare şi 20 lei penalitate sportivă, iar juniorii Ionel Ţugui – Bradul Putna şi Laurenţiu Lazăr – Gura Humorului, care s-au lovit reciproc, au primit câte trei etape de suspendare şi 50 lei penalitate sportivă.

Tot în prima etapă au fost încălcări ale regulamentului la partida disputată la Udeşti dintre Flacăra Roşie din localitate şi Rapid CFR Suceava. Proteste la deciziile arbitrilor, agresarea fizică şi verbală a acestora de către conducătorii echipei gazdă şi câţiva spectatori turbulenţi au determinat Comisia să-l suspende pe delegatul echipei din Udeşti, Ioan Mititiuc, pentru şase etape şi să-l sancţioneze cu 550 lei penalitate sportivă şi a suspendat pentru două etape dreptul de a organiza meciuri pe teren propriu şi penalitate sportivă de 500 lei pentru echipa din Udeşti.

Să menţionăm că pentru acestă ediţie de campionat a fost introdus în regulamentul disciplinar articolul 16, pct. 1, litera a, care prevede ca o conduită nesportivă echipa care este sancţionată cu cinci sau mai multe cartonaşe galbene. În prima şedinţă a Comisiei de Disciplină a AJF au fost sancţionate cu acest articol echipele CS Gura Humorului şi Flacăra Roşie Udeşti, 50 lei penalitate sportivă pentru sancţionarea cu 5 galbene, Unirea Boroaia, 60 lei penalitate sportivă pentru sancţionarea cu 7 galbene.

Măsurile drastice luate de Comisie au băgat frica în Asociaţiile Sportive şi a urmat o perioadă în care cazurile de indisciplină au fost mai rare.

Să vedem cum stau echipele (seniori şi juniori) după 15 etape de campionat:

Unirea Boroaia 74 c.g. 2 c.r.

Zimbrul Siret 65 c.g. 9 c.r.

Rapid CFR Suceava 64 c.g. 3 c.r.

Juventus II Fălticeni 62 c.g. 7 c.r.

Cetatea II Suceava 56 c.g. 2 c.r.

Bucovina Rădăuţi 55 c.g. 5 c.r.

Avântul Todireşti 55 c.g. 4 c.r.

Flacăra Roşie Udeşti 55 c.g. -

CSO Viitorul Liteni 51 c.g. 5 c.r.

Florconstruct Pătrăuţi 49 c.g. 8 c.r.

Bradul Putna 45 c.g. 2 c.r.

CS Gura Humorului 50 c.g. 6 c.r.

Bucovina Bădeuţi 44 c.g. 7 c.r.

Minerul Iacobeni 39 c.g. 1 c.r.

Dorna Vatra Dornei 36 c.g. 8 c.r.

Foresta Moldoviţa 35 c.g. 11 c.r.

0 comentarii: