duminică, 23 decembrie 2007

Fotbal >> Primarul Ion Lungu este optimist în ceea ce priveşte Cetatea Suceava


Sport




LUNGU Anul 2007 a însemnat pentru Cetatea Suceava retrogradarea în Liga a III-a acolo unde a avut însă un parcurs excelent în această toamnă, motiv pentru care primarul Ion Lungu este optimist în ceea ce priveşte viitorul fotbalului sucevean. La sfârşitul primei părţi a campionatului, Cetatea Suceava este liderul Seriei I a Ligii a III-a, cu 15 victorii şi 2 egaluri, fiind practic, singura echipa din ţară neînvinsa în turul sezonului 2007-2008.

Argumentele edilului sucevean sunt parcursul foarte bun al elevilor lui Marian Pană în primele 17 etape dar şi interesul unor oameni cu bani de a investi în echipa locală de fotbal.

Ion Lungu, regretă faptul că FC Cetatea a retrogradat în Liga a III-a, însă îşi pune mari speranţe în echipa care începe să se formeze la Suceava. În acest sens, el se bazează pe valoarea tinerilor jucători suceveni, pe profesionalismul antrenorului Marian Pană, dar şi pe seriozitatea preşedintelui Dumitru Moldovan. În ceea ce priveşte sponsorizarea echipei de fotbal, Ion Lungu speră că odată cu revenirea Cetăţii în cel de-al doilea eşalon valoric al ţării, alături de echipa de fotbal să vină mai mulţi oameni cu bani.

Primarul Sucevei este optimist şi în legătura cu construirea unui nou stadion la Suceava până în 2009. Acesta este cel mai ambiţios proiect pe care municipalitatea suceveană l-a iniţiat în acest an şi se referă la construirea unui World Trade Center pe actualul amplasament al stadionului “Areni”. În acest sens, la prezentarea bilanţului pe 2007, Ion Lungu a precizat că realizarea acestui proiect implică şi mutarea stadionului, într-o altă locaţie, Primăria Suceava demarând procedurile pentru construirea unui Complex Sportiv, pe o suprafaţă de 12 hectare, la ieşirea din Suceava, spre Fălticeni. Acest complex va fi format dintr-un stadion de fotbal, un bazin olimpic şi o sală polivalentă.

0 comentarii: