vineri, 8 februarie 2008

12 elevi premiaţi la Concursul naţional „Istorie şi societate în dimensiune virtuală” sunt deja „studenţi”


Invatamant



Concursul Istorie si societate in dimensiune virtuala-premiere Un număr de 12 elevi de clasa a XII-a se pot considera deja studenţi la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava după ce au fost premianţii la ediţia a V-a a Concursului naţional „Istorie şi societate în dimensiune virtuală”, de la Suceava, a cărui festivitate de premiere a avut loc joi, în Sala „Auditorium” a universităţii. Aceştia s-au clasat pe primele 6 locuri la fiecare din cele două secţiuni ale concursului, respectiv istorie şi socio-umane. Trei dintre aceştia sunt suceveni: Adrian Apetrei şi Andrei Diaconu, de la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”, şi Iosef Harasemiuc, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

La secţiunea socio-umane, premiul I a fost obţinut de Daniela Cotelea, din Iaşi, care în afară de premiul ministerului a mai primit un premiu de 500 lei din partea prefectului de Suceava, Orest Onofrei şi încă 400 lei din partea universităţii sucevene. Premiul II a fost câştigat de Adrian Apetrei, Suceava, iar premiul al III – Petre Fanaţiu, din Vâlcea, căruia juriul i-a apreciat ca „interesantă” lucrarea din domeniul psihologiei.

La secţiunea istorie, locul întâi a fost adjudecat de Radu Ciobanu, din Alba, cu o lucrare de istoria artei, elev care, de asemenea, a mai primit premii de la prefectul sucevean şi universitate. Pe locul II s-a situat Cozmin Stoica din Buzău, care a impresionat comisia cu o lucrare din istoria comunismului, iar pe locul III Mihai Şucan, din Arad, elev cu o situaţie specială, care a participat în concurs de la distanţă, prin video, nefiind deplasabil.

Concursul s-a desfăşurat la Colegiul de Informatică „Spiru Haret” Suceava, unde au participat 65 elevi din 35 de judeţe din ţară, ce au fost însoţii de 35 profesori. Cele două secţiuni menţionate au avut sub-secţiunile pagini web şi soft educaţional, fiecare elev prezentând lucrarea sub formă electronică.

0 comentarii: