vineri, 8 februarie 2008

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei vine să repare oalele sparte de secretarul de stat Zvetlana Preoteasa


Invatamant



Adomnitei Cristian După ce în urmă cu o săptămână, la Suceava a venit secretarul de stat Zvetlana Preoteasa, misiunea vizitei fiind aceea de a participa la dezbatere publică privind Proiectul Pachetului de legi ale educaţiei, vineri soseşte ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei pentru a realiza ceea ce nu a fost în stare să facă subordonata sa, care i-a tratat în bătaie de joc pe profesorii suceveni, manifestând dispreţ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava, Laurenţa Hacman, a anunţat că vineri, 8 februarie, la Şcoala Creştină Filadelfia din Suceava, ora 10.00, va avea loc o nouă dezbatere publică privind Proiectul Pachetului de legi ale educaţiei, la care va participa, alături de managerii şcolari şi alţi parteneri educaţionali, ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei.

Prezentă doar pentru puţin timp în sală, la dezbaterea de pe data de 30 ianuarie, Zvetlana Preoteasa, aZvetlana Preoteasa.jpg precizat că toate propunerile venite din judeţe vor fi studiate pe îndelete, remarcând că cele prezentate de Petru Carcalete au fost „fluturate” şi „mie nu îmi place să fie fluturate”, şi că vor fi luate în considerare acelea care se regăsesc constant în mai multe judeţe.

Aceasta nu a dorit să stea de vorbă cu cei 200 de directori de şcoli veniţi din tot judeţul, pretextând că are de susţinut o conferinţă de presă la sediul PNL Suceava.

După acest episod, şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete a anunţat că, totuşi, până la mijlocul acestei luni IŞJ Suceava mai aşteaptă propuneri la proiectul legilor educaţiei din partea cadrelor didactice din judeţ, altele decât cele exprimate cu prilejul dezbaterilor din teritoriu. Acesta a adăugat că va face apoi o sinteză cu propunerile din teritoriu şi le va trimite MECT pe 16 februarie.

Petru Carcalete a mai spus că la dezbaterea de săptămâna trecută la care a participant secretarul de statcarcalete MECT Zvetlana Preoteasa aceasta nu a adus „nimic nou”: „În sală nu a făcut altceva decât să prezinte acest proiect de lege, iar în momentul discuţiilor a părăsit sala, spunând că are conferinţă de presă la PNL”. Inspectorul general al IJŞ a mai spus că, înaintea dezbaterilor de la Şcoala Filadelfia din Suceava, Zvetlana Preoteasa a fost invitată la sediul IŞJ, la ora 9, conform programului, dar a refuzat „motivând că nu am aşteptat-o la intrarea în judeţ”.

În judeţul Suceava s-au desfăşurat dezbateri privind noile proiecte de lege, pe zone, printre propunerile profesorilor suceveni fiind finanţarea unitară din surse guvernamentale, rămânerea clasei a IX-a la liceu, iar a clasei pregătitoare la învăţământul preprimar, organizarea admiterii în liceu doar pe baza unui examen la nivelul şcolii, fără repartizare computerizată.

0 comentarii: