vineri, 8 februarie 2008

Instanţa a decis ca PDL să funcţioneze în fostul spaţiu unde PD era chiriaş la PSD până la soluţionarea procesului


Politica



Cererea PDL Suceava de reintegrare în spaţiul fostului PD până la soluţionarea dosarului de perfectare a formelor de vânzare, a fost admisă joi de Judecătoria Suceava, pe cale de ordonanţă preşedinţială. Acest lucru a fost anunţat de PDL Suceava, printr-un comunicat de presă, unde se precizează că soluţia dată de instanţă reprezintă primul pas făcut de către justiţie pentru îndreptarea abuzurilor făcute la momentul vânzării întregului spaţiu către PSD, prin încălcarea legii. De asemenea, PDL susţine că PSD trebuie să înţeleagă pentru totdeauna că legile trebuie respectate, iar vremurile în care „legea” se realiza prin abuzuri au trecut sau sunt pe cale să apună.

Dontu Ovidiu Referindu-se la decizia instanţei, purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, a declarat, joi, că este surprins că un partid care practic nu există, nefiind înfiinţat legal, poate să aibă calitate procesuală activă. Acesta consideră că decizia este favorabilă PSD pentru că pe toată perioada cât vor sta în acest sediu, cei din PDL vor suporta contravaloarea beneficiului nerealizat de proprietar pe perioada cât acesta a fost lipsit de spaţiu.

PDL Suceava şi-a organizat un sediu într-un fost magazin de mochete din Suceava, dar a păstrat şi sediile în care au funcţionat organizaţiile PD şi PLD.

Luna trecută organizaţia municipală PSD Suceava a depus o plângere penală la Parchet împotriva PDL pentru ocuparea abuzivă a spaţiului în care a funcţionat organizaţia PD şi care aparţine PSD.

PSD Suceava a cumpărat, în urmă cu patru ani, spaţiul care fusese atribuit de Primărie organizaţiei şi în care funcţiona şi organizaţia PD, astfel încât PD a ajuns să fie chiriaş al PSD. Actul de vânzare-cumpărare a spaţiului în care funcţionează PSD a fost încheiat în baza unei hotărâri a CL Suceava din 21 aprilie 2003, iar PSD s-a intabulat pe acest spaţiu

PDL Suceava a acţionat în instanţă Consiliul Local Suceava solicitând instanţei să oblige acesta la vânzarea spaţiului în care a funcţionat organizaţia PD Suceava, dar care se află de patru ani în proprietatea PSD care l-a cumpărat.

0 comentarii: