vineri, 8 februarie 2008

Ajutorul financiar pentru achiziţionarea unui calculator nou va fi acordat si în acest an


Guvern



Programul „EURO 200”, prin care se acordă un ajutor financiar pentrucalculatoare_1.jpg
achiziţionarea unui calculator nou, va continua şi în 2008, a anunţat primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu. Executivul a aprobat, o Hotărâre prin care se modifică normele metodologice pentru aplicarea Legii care reglementează „EURO 200”, astfel încât să se poată demara programul pentru anul şcolar 2008, se precizează într-un comunicat al Biroului de presă al Guvernului.

„Cei 200 de euro se acordă, ca şi până acum, familiilor care au studenţi sau elevi înscrişi la instituţii de învăţământ acreditate”, a declarat premierul Tăriceanu. Vor beneficia de acest ajutor financiar familiile care au un venit pe membru de familie mai mic de 150 de lei.

„Cererile pentru acest sprijin trebuie depuse până la data de 31 martie, urmând ca, ulterior, până la 1 mai Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului să afişeze lista persoanelor eligibile”, a precizat şeful Executivului.

Noul act normativ actualizează şi configuraţia minimă care ar trebui aplicată calculatorului cumpărat, conform noilor evoluţii tehnic e în domeniu. Astfel, se recomandă o configurare de 2 GHz, 1GB RAM şi 160 GB hard disk. Familiile finanţează din resurse proprii achiziţionarea unor calculatoare mai performante.

De asemenea, Hotărârea prevede schimbarea culorii bonurilor valorice care vor fi acordate familiilor în anul 2008, pentru a elimina posibilitatea refolosirii bonurilor anulate din 2007. Bonurile valorice vor fi eliberate la finalul lunii mai, iar beneficiarii trebuie să achiziţioneze computerul de la un operator economic autorizat în cel mult 30 de zile de la primirea bonurilor.

0 comentarii: