vineri, 8 februarie 2008

Steiciuc spune că PD-L se substituie baronilor locali

Steiciuc spune că PD-L se substituie baronilor locali


Vicepreşedintele PNL Suceava, Mihai Aurel Steiciuc, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă că liderii PD-L Suceava nu îşi doresc schimbarea clasei politice, aşa cum declară, ba mai mult, încearcă să se substituie baronilor locali. Steiciuc a precizat că acest lucru este demonstrat prin acţiunile PD-L de a racola cât mai mulţi primari şi candidaţi de primar, indiferent de culoarea politică a acestora. „Prin ceea ce fac, ei repete istoria celor de la PSD din perioada de restrişte 2000-2004. PD-L vor să ia toţi primarii de la celelalte formaţiuni politice. Ei vor să conducă singuri, şi lucrul acesta este departe de orice ideologie. PDL nu are nici o ideologie, şi dovada este şi ultima acţiune a lor, când au adus la un loc, alături de ei, oamenii de la PSD şi de la alte partide de dreapta”, a declarat liderul PNL Suceava. Făcând referire la cei opt primari PNL care au anunţat că intenţionează să candideze la un nou mandat din partea PD-L, Mihai Steiciuc a precizat că aceştia sunt persoane care nu au dovedit calităţi de lider şi care au o „personalitate redusă”. În opinia lui Steiciuc, primarii în cauză au dat dovadă de imaturitate politică, în condiţiile în care s-au lăsat influenţaţi de promisiunile celor de la PD-L, printre care şi asigurarea unui viitor mandat de primar. „Nu poate nimeni să-i pună primari. Doar electoratul face acest lucru. Aceşti primari sunt oameni care nu au încredere în ei, cu personalitate redusă şi care nu s-au putut impune prin ei înşişi. Şi se pune problema dacă PDL va putea să-i impună”, susţine vicepreşedintele PNL Suceava.

Mihai Steiciuc a precizat că în afară de primarul din Şaru Dornei, ceilalţi primari care şi-au anunţat candidatura din partea PD-L nu au reuşit să demonstreze că pot realiza pe cont propriu proiecte de dezvoltare a localităţilor pe care le conduc. El susţine că primarii în cauză nu au fost altceva decât o „curea de transmisie” între banii daţi de administraţia liberală şi nevoile populaţiei. „Dar cureaua de transmisie nu reprezintă o persoană care a iniţiat sau a făcut ceva. Şi asta pentru că au fost ajutaţi şi rugaţi să facă proiecte, fără a cu iniţiative proprii”, a mai spus Steiciuc.

Zarojanu: „Mi s-a făcut milă de primarii care s-aui alăturat PD-L”

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Angela Zarojanu, i-a compătimit pe primarii care au anunţat că vor să candideze din partea PD-L. Ea a spus că din imaginile prezentate de la conferinţa de presă în care primarii şi-au anunţat sprijinul pentru PD-L a putut să observe că aceştia „păreau că nu sunt atenţi la ceea ce se întâmplă în jurul lor, şi mai mult, aproape toţi aveau ochii plecaţi”. Zarojanu consideră că atragerea primarilor de partea PD-L s-a făcut prin acţiuni de manipulare din partea conducerii acestui partid. „Din discuţiile avute cu unul dintre aceşti primari mi s-a spus că a fost sunat de Gheorghe Flutur, care l-a întrebat dacă nu vine la PD-L pentru că toţi ceilalţi fac acest lucru. Iar eu condamn acest mod de a face politică”, a spus Angela Zarojanu. Ea i-a solicitat liderului PD-L Suceava, Gheorghe Flutur să vină în faţa electoratului cu programe şi proiecte concrete de dezvoltare a judeţului, aşa cum singur ar fi promis că va face, şi să renunţe la „pomeni” şi la racolarea primarilor. „Nu cunoaştem nici un program de dezvoltare prezentat de PDL. Ei nu fac altceva decât să-i îmbete cu apă rece pe toţi cei care sunt mai puţin ancoraţi în viaţa politică, şi sunt uşor manevrabili. Însă din păcate pentru ei, nu au reuşit să destabilizeze PNL. Mai mult, PNL este acum mai puternic ca niciodată”, a încheiat preşedintele PNL Suceava.

0 comentarii: