marți, 12 februarie 2008

Doi elevi suceveni selecţionaţi în lotul olimpic al României




Judeţul Suceava are deja doi reprezentanţi în lotul olimpic al României. Ioana Sandu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” a fost selecţionată în lotul olimpic lărgit al României şi va participa la olimpiada internaţională de chimie, iar Ovidiu Alexandru Cotleţ, elev în clasa a XI-a la Şcoala Creştină „Filadelfia” a fost selecţionat în lotul olimpic de fizică al României.
Calificarea celor doi în loturile naţionale vine în urma performanţelor obţinute de aceştia la olimpiadele naţionale de fizică şi chimie la care au participat în vacanţa intersemestrială. Elevii urmează să participe la două stagii de pregătire cu toţi olimpicii din ţară selecţionaţi în lot, după care vor susţine examene de baraj pentru selecţionarea în loturile restrânse ale României.
Ovidiu Alexandru Cotleţ este pregătit la fizică de profesorul Marilena Sibechi, iar Ioana Sandu este pregătită la chimie de profesorul Aurelia Strugariu.
Judeţul Suceava a fost reprezentat de 12 elevi la Olimpiada Naţională de Fizică. Sucevenii au ieşit din concurs cu o medalie de aur, una de argint şi şapte menţiuni.
Alţi 10 elevi suceveni au reprezentat Suceava la Olimpiada Naţională de Chimie. Şase dintre ei au obţinut premii şi menţiuni.

0 comentarii: