luni, 3 martie 2008

Cantina săracilor, modernizată cu 150.000 de euro

Preocupare



Cei aproximativ 750 de suceveni care primesc zilnic mese gratuite, la Cantina de ajutor Social a Primăriei Suceava, vor beneficia şi de un cadru mult mai plăcut, odată cu modernizarea clădirii şi îmbunătăţirea serviciilor oferite.

Printr-un proiect în valoare de aproape 150.000 de euro, care a fost aprobat de Consiliul Local, clădirea veche a Cantinei, situată în apropierea Pieţei Mari, va fi modernizată, mai ales la interioare, unde vor fi executate lucrări de termoizolare, reparaţii tencuieli interioare, reabilitarea magaziei de alimente, a beciului, precum şi refacerea instalaţiilor termice, electrice, sanitare şi de canalizare, dar şi înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare, cu tâmplărie PVC cu geam termopan.

De asemenea, întreaga cantină va fi supusă unui proces de recompartimentare, în aşa fel încât să corespundă normelor UE, care, dacă nu sunt respectate, ar putea duce la închiderea acesteia.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că lucrările de modernizare vor începe imediat ce se va desemna prin licitaţie firma care să le execute, durata de realizare a investiţiei fiind de maxim şase luni.