luni, 3 martie 2008

Iordache îl ameninţă pe Lungu cu judecata



Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Virginel Iordache, a anunţat că intenţionează să-l acţioneze în judecată pe primarul Ion Lungu, din cauză că acesta refuză să-i pună la dispoziţie o serie de informaţii publice.

El a spus că a cerut informaţii legate de proiectele europene întocmite de primărie şi sumele externe atrase, de situaţia retrocedărilor şi de execuţia bugetară. De asemenea, a mai solicitat lista cu persoanele din primărie care au beneficiat de stimulente financiare, precum şi sumele aferente, lista cu cei care au primit teren pentru construirea de case şi cu persoanele care au primit locuinţe sociale de la primărie. Iordache critică lipsa de transparenţă din primăria Suceava şi crede că primarului îi este frică să-i furnizeze informaţiile solicitate. „Primarul dă dovadă încă o dată că se comportă ca în anii 1970, ca preşedinţii gospodăriilor comunale. În aceste condiţii, îmi rezerv dreptul să-l acţionez în judecată pentru ca instanţa să decidă şi să-l oblige să ne furnizeze informaţiile solicitate”, a spus Iordache.

Primarul Ion Lungu a declarat că Virginel Iordache „minte grosolan”. El a spus că multe dintre informaţiile pe care le-a solicitat acesta se referă la anul 2003. Cu privire la cea de-a doua solicitare făcută de Iordache, Lungu i-a transmis că-i va răspunde la termen, dar că o solicitare poate fi refuzată dacă nu este rezonabilă. „Sunt unele întrebări la care dacă aş răspunde aş încălca alte legi, precum Codul Muncii şi atunci risc să fiu dat în judecată de persoane care vor spune că le-am adus atingere imaginii lor”, a declarat edilul şef. Lungu susţine că în primărie există transparenţă totală şi că Iordache are nevoie de informaţii pentru ale folosi în interes electoral.