miercuri, 9 iulie 2008

Peste 200 de poliţişti, implicaţi în prinderea autorului crimei de la Burdujeni

Pe urmele violatorului



În identificarea şi prinderea lui Maricel Brânză au fost angrenate efective impresionante ale poliţiei, anchetatorii declarând, încă din momentul în care l-au pus pe botoşănean în capul listei de suspecţi, că au de-a face cu un infractor deosebit de periculos, care, la orice oră, putea face încă o victimă.

Adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisarul şef Mircea Smoleac, ne-a declarat ieri că ancheta în acest caz a fost una foarte greoaie, mai ales că, la început, victima nu era identificată, iar la faţa locului nu fuseseră găsite urme, probe, care să poată fie supuse unei analize rapide.

Sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, armata de poliţişti pusă pe urmele lui Brânză a scotocit zile întregi pe raza a nu mai puţin de cinci judeţe (Suceava, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Teleorman, Vaslui –unde botoşăneanul a lucrat anterior), a audiat sute de persoane şi a adunat fiecare indiciu pentru a pune mâna pe cel care i-a luat viaţa Danielei Bucevschi şi a batjocorit alte două femei.

„Pentru zona Suceava, am avut zilnic 30 de poliţişti implicaţi în investigaţii, pentru Câmpulung Moldovenesc, Frasin, Gura Humorului, alţi 50, inclusiv grupele Detaşamentului Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă... s-au făcut căutări la stâne, sălaşe, exploatări forestiere, amenajări de drumuri, locuri unde se lucrează cu forţă de muncă sezonieră, locuri în care s-ar fi putut ascunde... Am avut un anumit traseu dat de deplasările lui interioare. Toate aceste zone le-am scotocit bucată cu bucată. Tot efectivul Serviciului de Investigaţii Criminale a fost implicat în această anchetă. A fost o muncă titanică... ofiţeri care nu au dormit nopţi la rând. Cred că au fost, la momentul maxim al anchetei, peste 200 de poliţişti implicaţi ”, a declarat Mircea Smoleac.

Informaţia care a dus prinderea lui Maricel Brânză a plecat tot de la anchetatorii suceveni, aceştia comunicându-le colegilor lor de la Botoşani zona probabilă în care s-ar afla ucigaşul tinerei din Pătrăuţi.