joi, 28 august 2008

"Preţul demnităţii domnului Mihai Vitcu"

Comunicat de presă PSD Suceava: ”Toată lumea ştie că în politică şi mai ales în politica românească noţiunea de „demnitate” este trecută uşor cu vederea dacă nu este chiar ignorată de cei care fac politică.

Totuşi, considerăm că trebuie să existe o anumită limită a demnităţii şi a bunului simţ pe care nici un om politic decent nu ar trebui să o încalce. Din nefericire, domnul Mihai Vitcu a demonstrat, prin ultimele sale declaraţii, că demnitatea este una din calităţile morale care lipseşte cu desăvârşire din caracterul domniei sale. Sigur, domnul Vitcu nu este nici primul şi nici ultimul om politic care-şi va trăda colegii şi partidul din care a făcut parte. În discuţie se pune modalitatea şi maniera în care domnul Vitcu ştie să se despartă de oamenii care până ieri l-au susţinut şi l-au ajutat să obţină funcţii şi demnităţi importante. Dacă pentru domnul Vitcu preţul demnităţii se rezumă la o promisiune făcută în genunchi în faţa actualului său şef de partid „Da şefu! Să trăiţi! Dau în Gavril Mîrza şi în PSD cât pot, ca să arăt cât de supus sunt”!, îl informăm că acest preţ este prea mic şi îl descalifică. Ne-am fi aşteptat ca domnul Vitcu şă dea dovadă de faptul că odată cu vârsta vine şi înţelepciunea. Se pare că la domnul Vitcu a venit numai vârsta.

Am putea aduce la cunoştinţa opiniei publice toate avantajele pe care domnul Mihai Vitcu le-a obţinut timp de 18 ani datorită partidului pe care acum îl înjură din toţi rărunchii, însă n-o s-o facem, deoarece la începutul acestui comunicat am vorbit de decenţă şi de demnitate. Credem că, măcar în cel de-al 12-lea ceas, domnul Vitcu va înţelege că ceea ce face este sub demnitatea domniei sale şi va înceta cu atacurile la adresa foştilor săi colegi. Dacă totuşi nu o va face, îi vom replica pe măsură.

Deja a mers prea departe şi credem că, nici măcar dacă ar pune acatiste la toate mănăstirile de la Athosul din Carpaţi al şefului său de partid, păcatele domnului Vitcu nu se vor mai şterge”.

Biroul de presă al PSD Suceava