joi, 28 august 2008

Social-democraţii îl ameninţă pe Flutur cu boicotul

Social democraţii suceveni ameninţă cu boicotarea şedinţelor Consiliului Judeţean dar şi a şedinţelor Consiliilor Locale din judeţ. PSD-iştii au anunţat prin vocea purtătorului lor de cuvânt, Virginel Iordache, că în perioada următoare vor protesta public faţă de modul în care sunt trataţi angajaţii Consiliului Judeţean membri PSD şi faţă de modul în care se desfăşoară activitatea în această instituţie. Iordache a declarat că prima formă de protest va fi greva japoneză urmând să se ajungă apoi la boicotarea şedinţelor deliberativului judeţean şi a deliberativelor locale. Social democraţii sunt nemulţumiţi de răspunsul dat de şeful administraţiei judeţene, democrat liberalul Gheorghe Flutur, la acuzaţia potrivit căreia la nivelul Consiliului Judeţean se practică epurările politice.

Flutur catalogase acuzaţiile social democraţilor drept „nişte prostii” afirmând că cei de la PSD nu au voie să vorbească despre aşa ceva „după ce au îmbâcsit Consiliul Judeţean de structuri PSD-iste aproape sută la sută”. „Dacă Gheorghe Flutur nu va înceta cu campania electorală pe care o face în fiecare zi, dacă nu va înceta cu modul miştocăresc de a vorbi al adresa PSD toţi consilierii PSD din judeţul Suceava vor boicota şedinţele Consiliilor Locale. Este anormal ca cel care ar trebui să promoveze liniştea în judeţ, cel care ar trebui să fie stâlpul stabilităţii să încurajeze jignirea ura şi nu în ultimul rând prigoana politică”, a declarat Iordache.

Iordache îi aminteşte lui Flutur că toate funcţiile sunt trecătoare”

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava îi transmite lui Gheorghe Flutur că adversarii politici trebuie trataţi cu respect pentru că, spune el, împreună cei care formează puterea de astăzi şi opoziţia contribuim la dezvoltarea statului de drept lucru pe care domnul Flutur probabil că nu-l doreşte”. De asemenea, Iordache îi aminteşte lui Flutur că toate funcţiile sunt trecătoare şi că respectul faţă de semeni nu se manifestă „prin numărul de jigniri pe centimetrul pătrata adus adversarilor politici sau numărul de jigniri rostite pe unitatea de timp”.

„Meritul lui Gheorghe Flutur este acela de a fi introdus încrâncenarea în politica suceveană, meritul lui este că a cultivat întotdeauna ura, scrâşnetul din dinţi, privirea tăioasă şi vorba scrâşnită dar nu întotdeauna cei care vorbesc tare au şi dreptate”, a mai spus Iordache.