marți, 7 august 2007

Peste zece localitati ramase in bezna si sute de gospodarii inundate, in urma ploilor de duminica noaptea

Peste zece localitati ramase in bezna si sute de gospodarii inundate, in urma ploilor de duminica noaptea

07 August 2007

In urma ploilor torentiale inregistrate in noaptea de duminica spre luni au fost afectate de inundatii 14 localitati, iar alte 15 au ramas fara alimentare cu energie electrica, transmite corespondentul ROMPRES. Potrivit unui bilantal al Prefecturii Suceava, este vorba despre localitatile Ostra, Sadova, Rotunda, Liteni, Corni, Cumparatura, Tisauti, Lisaura, Ipotelti, Veresti, Buda, Zvoristea, Dealu, Stanca si Sancuta.

Au fost inundate 108 gospodarii (curti, constructii si anexe gospodaresti), doua poduri si noua punti pietonale au fost distruse, opt podete avariate, 3,15 kilometri de drum comunal si 1,07 km de drum judetean afectate, un stalp de retea electric de medie tensiune distrus, 10 hectare de faneata inundate, trei suri si trei adaposturi de animale distruse prin trasnet, 0,06 kilometri de drum forestier afectat, doua blocuri si o hala a METRO inundate.

Potrivit prefectului de Suceava, Orest Onofrei, comitetele locale pentru situatii de urgenta din localitatile afectate intervin pentru inlaturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase si monitorizeaza situatia creata. Au fost luate masuri de semnalizare a podului rupt de pe DN 17 (E576) si devierea circulatiei rutiere pe rute ocolitoare. Echipele sucursalei Suceava a E.ON Moldova lucreaza pentru remedierea defectiunilor din retea.

0 comentarii: