marți, 7 august 2007

Ploile si vijelia le-au distrus podul

Ploile si vijelia le-au distrus podul

Ploile torentiale cazute in noaptea de duminica spre luni au produs ravagii in 14 localitati din judetul Suceava. Peste 600 de gospodarii au fost izolate, iar podul de pe Drumul National 17 a fost rupt in doua si drumul deviat pana cand constructia va fi refacuta.

14 localitati afectate de inundatii, 15 localitati ramase fara curent si doua poduri distruse de ploi. Acesta este bilantul furiei naturii ce s-a abatut, in noaptea de duminica spre luni, in judetul Suceava.

In comuna Ostra, satul Tarnicioara, paraul Brateasca a iesit din matca, blocand cu aluviuni pe o portiune de 15 metri Drumul Judetean 177/A, dintre orasele Frasin si Brosteni, la km 21.

600 de gospodarii au ramas izolate

In comuna Vama, raul Moldova a avariat podul de pe Drumul National 17 (E 575), ce leaga orasul Gura Humorului de municipiul Campulung Moldovenesc, traficul rutier fiind deviat. Localnicii asistau neputinciosi, ieri, in fata dezlantuirii naturii care i-a lasat fara pod. Nimeni nu-si putea inchipui ca un pod, chiar si provizoriu construit anul trecut, putea fi luat de prima viitura.

Ruperea podului s-ar fi produs in jurul orei 3.00, imediat dupa ce peste acesta ar fi trecut un TIR si un autobuz. Satenii sunt suparati pe constructorul SCCF Iasi, despre care spun ca a facut o lucrare de mantuiala.

In Rasca, 250 de locuinte au ramas izolate si 4 podete au fost avariate. In comuna Vatra Moldovitei, 350 de gospodarii sunt si ele izolate, la fel ca alte 40 in comuna Frumosu.

E cautat tanarul luat de viitura

Autoritatile din judetul Neamt au inceput sa il caute pe tanarul de 21 de ani, din comuna Grinties, care a fost luat de viitura, sambata seara, in timp ce incerca sa-si salveze calul din calea apelor.

0 comentarii: