miercuri, 19 septembrie 2007

Accidentul de la AMBRO, cercetat de ITM

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a demarat o anchetă în cazul accidentului de muncă petrecut acum două zile la una din secţiile SC AMBRO SA. Inspectorii vor cerceta dacă lucrătorii respectă normele de protecţie a muncii, dacă purtau măşti în timpul accidentului şi dacă societatea îndeplineşte obligaţiile legale, precum şi cele referitoare la condiţiile de muncă, apărarea vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii salariaţilor şi a altor participanţi la procesul de muncă, în desfăşurarea activităţii.
Muncitorii implicaţi în accidentul colectiv de muncă de luni după-amiază se află acum în stare bună, în afara oricărui pericol. Unul dintre cei trei internaţi necesită îngrijiri medicale mai amănunţite, motiv pentru care a fost trimis ieri la Iaşi, pentru a se înlătura orice suspiciune legată de o eventuală complicaţie provocată de intoxicaţia urmată de căderea accidentală.
Accidentul a avut loc în timp ce o echipă de lucrători curăţa un rezervor de celuloză rafinată. La un moment dat, muncitorului aflat în bazin, Vasile Donici-Munteanu, i s-a făcut rău din cauza hidrogenului sulfurat pe care l-a inhalat şi a căzut, lovindu-se la cap. Pentru a-l salva au intrat în interior, succesiv, Maricel Lupaşcu, Viorel Neagu şi apoi Romică Condurache. Aceştia au fost scoşi de către echipele de intervenţii pentru situaţii de urgenţă şi internaţi în spital datorită intoxicaţiei cu hidrogen sulfurat.

0 comentarii: