miercuri, 19 septembrie 2007

Asistente trimise la cursuri de bună purtare

Cu burta pe carte din nou. Conducerea Spitalului Judeţean Suceava intenţionează să le trimită pe asistentele instituţiei la cursuri de bună purtare. Acest lucru a fost anunţat de Doina Chirap, directorul de îngrijire al Spitalului „Sfântul Ioan cel Nou”, care a precizat că instruirea asistentelor depinde de un chestionar pe care-l vor completa bolnavii internaţi aici.
Conform unui proiect dezbătut încă din luna martie, o echipă formată din sociologi şi psihologi va chestiona pacienţii din diferite secţii ale spitalului pentru a estima în ce măsură aceştia sunt mulţumiţi de serviciile prestate de personalul spitalului. Împreună cu sociologul Carmen Balan, şefii celei mai unităţi spitaliceşti din judeţ urmează să stabilească întrebările cuprinse în „chestionarul de satisfacţie”. Acesta cuprinde o serie de 14 întrebări cu câte două sau patru variante de răspuns, dar care nu a fost încă distribuită pacienţilor.
Conform declaraţiei directorului de îngrijire, nu doar pacienţii vor fi chestionaţi, ci şi cadrele medicale aflate în acea zi în spital, pentru a lua în considerare şi opinia acestora.
În funcţie de rezultatele chestionarelor, în cadrul spitalului se vor organiza nişte cursuri susţinute de psihologi şi sociologi care vor încerca să remedieze comportamentul neadecvat al unor cadre medicale faţă de pacienţi. „Am fost în Uniunea Europeană, şi lucrurile nu stau aşa. Va trebui să ne integrăm şi prin fapte, nu doar cu numele” a declarat Doina Chirap.

0 comentarii: