miercuri, 19 septembrie 2007

Noul sediu al Poliţiei Suceava va fi inaugurat vineri

• Clădirea, situată în faţa hypermarket-ului „Kaufland”, va deveni sediu al Poliţiei Municipiului Suceava şi al structurii judeţene a Poliţiei Rutiere

Noul sediu al Poliţiei Municipiului Suceava îşi va deschide oficial porţile începând de vineri. După luni întregi de aşteptare (mutarea nu s-a putut realiza mai repede deoarece clădirea nu era dotată cu mobilierul necesar desfăşurării activităţii), poliţiştii se vor muta în sfârşit în noul sediu, urmând a avea la dispoziţie un spaţiu optim pentru desfăşurarea activităţii în bune condiţii.
Clădirea, dotată cu lift şi parcare de urgenţă, va adăposti toate compartimentele Poliţiei Municipiului Suceava, structura judeţeană a Serviciului de Poliţie Rutieră precum şi Biroul Poliţiei Rutiere din municipiul reşedinţă de judeţ.
Sucevenii nu vor mai fi nevoiţi astfel să cutreiere tot oraşul pentru a-şi rezolva o problemă ce ţine de poliţie. În prezent Serviciul Poliţiei Rutiere activează în sediul Curţii de Conturi Suceava, lângă Piaţa Mare, în timp ce Biroul de Poliţie Rutieră al municipiului Suceava îşi desfăşoară activitatea tocmai în clădirea de pe strada Oituz, unde împarte un spaţiu insuficient şi cu alte structuri ale poliţiei.

• Sediul a costat 100 de miliarde de lei vechi

Noul sediu este situat în faţa hypermarket-ului „Kaufland”, în clădirea unde au funcţionat, până la finele anului trecut, Parchetele sucevene.
Clădirea, achiziţionată la finele anului trecut, a fost cumpărată cu 100 de miliarde de lei vechi, bani viraţi din fonduri de la Ministerul Administraţiei şi Internelor. În ceea ce priveşte mobilierul, acesta a costat 750 de milioane de lei vechi, fondurile fiind obţinute în urma unui parteneriat încheiat de Poliţie cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică din cadrul Consiliului Judeţean Suceava.
Clădirea urmează să fie inaugurată în prezenţa oficialităţilor locale, dar şi a unor reprezentanţi ai Ministerului Internelor şi Reformelor Administrative şi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române. Reprezentanţii Poliţiei Suceava au evitat să-i numească pe oaspeţii care vor veni de la Bucureşti, invitaţii urmând să-şi confirme prezenţa abia în cursul zilei de astăzi.

0 comentarii: