miercuri, 19 septembrie 2007

Mîrza cere socoteală Ministerului Sănătăţii

Consiliul Judeţean Suceava va trimite un protest oficial către Ministerul Sănătăţii Publice, prin care solicită urgentarea procedeului de avizare a licitaţiei pentru desemnarea firmei care ar urma să deschidă un laborator de imagistică în cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou Suceava”.
Preşedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, (foto) şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că documentaţia pentru organizarea acestei licitaţii a fost trimisă Ministerului Sănătăţii încă din luna iulie a acestui an, însă nici până în momentul de faţă această instituţie nu dat un răspuns oficial. Mîrza consideră că acest minister a blocat nepermis de mult organizarea acestei licitaţii, motiv pentru care spitalul judeţean nu poate oferi o serie de servicii medicale.
„Vom trimite o scrisoare ministerului, pentru că de câteva luni s-a blocat acest proiect de înfiinţare a unui platou de imagistică. Şi nu este posibil ca documentaţia pentru licitaţie să zacă în sertarele unor funcţionare ale acestui minister. Nu putem să credem decât că ei vor să întârzie cu bună ştiinţă începerea acestei investiţii”, susţine preşedintele administraţiei judeţene.
El a adăugat că îi va solicita direct ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, să se implice în deblocarea acestui proiect, şi să ia măsuri de sancţionare a funcţionarilor care au avut obligaţia de a analiza documentaţia pentru organizarea licitaţiei. Mîrza spune că în momentul de faţă sucevenii care necesită diverse investigaţii medicale, în special la computerul tomograf, sunt nevoiţi să se deplaseze la spitalele din Iaşi sau din Bacău.
Pe de altă parte, şeful Autorităţii de Sănătate Publică Suceava, Odette Nicolae, ne-a declarat că în cursul zilei de ieri Ministerul Sănătăţii Publice a emis un prim răspuns la adresa înaintată de către Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, prin care se solicita aviz favorabil pentru externalizarea serviciilor de imagistică. „Răspunsul ministerului conţine o serie de observaţii făcute pe marginea documentaţiei depuse de conducerea spitalului din Suceava şi de conducerea ASP, şi care poate fi completată în timp foarte scurt. Din acest motiv, am solicitat conducerii spitalului completarea documentaţiei conform solicitării ministerului, şi depunerea ei la sediul ASP Suceava”, a spus Odette Nicolae. Ea a adăugat că ASP Suceava va trimite din nou documentaţia, cu modificările aduse, la Ministerul Sănătăţii pentru obţinerea avizelor necesare.

0 comentarii: