miercuri, 19 septembrie 2007

Numai trei străzi vor mai fi asfaltate anul acesta

• Municipalitatea se va concentra pe repararea străzilor unde se efectuează lucrări de reabilitare a reţelei de termoficare

Sezonul asfaltărilor în municipiul Suceava se apropie de final. Până la sfârşitul acestui an, numai trei străzi din oraş vor mai fi acoperite cu un covor asfaltic proaspăt. Este vorba despre străzile Depoului, din cartierul Iţcani, Rulmentului, din cartierul Obcini, şi Mirăuţi, din zona centrală a municipiului. Potrivit viceprimarului Angela Zarojanu, lucrările de asfaltare a acestor străzi sunt în plină desfăşurare şi urmează să se încheie în această toamnă.
În cazul străzii Mirăuţi, se efectuează lucrări de modernizare, ce constau în turnarea unui covor asfaltic pe o suprafaţă de 593 de metri pătraţi, în reabilitarea a 1.180 de metri pătraţi de trotuar, în lucrări de ridicare a capacelor de canal şi de montare a bordurilor. Proiectul de modernizare a străzii Mirăuţi va costa municipalitatea aproximativ 600.000 de lei (6 miliarde de lei vechi).
Lucrările de pe strada Rulmentului au fost întârziate de numărul mare de capace din reţeaua de canalizare care trebuie aduse la nivelul asfaltului şi consolidate. În perioada următoare vor fi încheiate şi lucrările de asfaltare a străzii Depoului.
Programul de reparaţii stradale a cuprins, în acest an, străzile Rulmentului, Măgurei şi Maraton-străpungere spre strada Victoriei, în cartierul Obcini, Aleea Lalelelor, Aleea Jupiter şi strada Lazăr Vicol, din cartierul George Enescu, străzile Veronica Micle, Mirăuţi, Lecca Morariu şi Parcului- spre Cetatea de Scaun, în zona Centrală, străzile Narciselor şi Grigore Ureche din cartierul Zamca, străzile Depoului şi Micşunelelor, din cartierul Iţcani, străzile Şoimului, Călimani, Bujorilor, Eroilor şi Ecaterina Teodoroiu, din cartierul Burdujeni.
În perioada următoare, municipalitatea se va concentra mai mult pe repararea străzilor pe care se efectuează lucrări la reţelele de apă şi de termoficare. În această săptămână echipele societăţii SC CF Iaşi vor acţiona pe strada de la intrarea în comuna Şcheia, unde s-au efectuat săpături pentru montarea conductelor ce vor alimenta carierul Burdujeni cu apă din sursa Berchişeşti. În zona centrală, după finalizarea lucrărilor la reţeaua de termoficare, se vor asfalta porţiunile deteriorate de săpături.

0 comentarii: