miercuri, 19 septembrie 2007

Bătălie pentru zona modernizată a Bazarului din Suceava

• Unii comercianţi din afara Bazarului fac presiuni pentru a-şi amplasa tarabele în zona modernizată a Bazarului, ce va fi dată în folosinţă în această săptămână

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, acuză o serie de presiuni care se fac asupra sa cu privire la viitorii beneficiari ai primului tronson modernizat din Bazar. Potrivit acestuia, comercianţi care deţin tarabe în alte zone ale Bazarului decât cea modernizată, dar mai ales comercianţi care nu-şi desfăşoară activitatea în Bazar, „băieţi deştepţi, care îşi cunosc interesul”, încearcă, prin metode mai puţin ortodoxe, să obţină un spaţiu din zona modernizată a Bazarului, pentru a-şi amplasa propriile tarabe. Aceştia speră că funcţionarea într-un spaţiu modernizat le-ar putea aduce încasări mult mai mari decât ale comercianţilor rămaşi în zonele nemodernizate.
„Mergând pe ideea că vor exista cinci-şase tarabe care nu mai încap în noua locaţie, vom adopta soluţia reducerii unui număr de chioşcuri ale proprietarilor ce deţin trei sau chiar patru tarabe în Bazar. În principiu, toată lumea va reveni cu tarabele în poziţiile pe care le-a avut înainte de mutare”, a declarat primarul Ion Lungu.
Comercianţii strămutaţi cu tarabele din cauza lucrărilor de modernizare a Bazarului din municipiul Suceava vor fi readuşi astfel în vechile locaţii. Primarul Ion Lungu a precizat că lucrările de modernizare a primului tronson se vor finaliza în câteva zile, fapt care va permite mutarea celor aproximativ 500 de tarabe, până la finalul lunii septembrie.
Lucrările de modernizare a unui prim tronson din Bazarul sucevean au fost întârziate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, turnarea platformei din beton fiind adesea întreruptă de ploaie. Aceste lucrări au constat în montarea unui acoperiş, pe o structură metalică, precum şi în amenajarea unei platforme betonate, ce va lua locul suprafeţei de pământ bătătorit ce se transforma, în sezoanele ploioase, într-o mocirlă. Primul tronson reprezintă o suprafaţă de doar 4.000 de metri pătraţi, Bazarul întinzându-se pe un teren de dimensiuni mult mai mari.
Lucrările de modernizare a Bazarului sucevean au început la sfârşitul lunii aprilie şi sunt executate de firma SUCT SA Suceava, care a câştigat licitaţia cu o ofertă de 86 de miliarde lei vechi. În toamna acestui an va fi montată şi o staţie de epurare care va deservi Bazarul, unde se va monta şi un sistem de canalizare şi alimentare cu apă potabilă.
Lucrările de modernizare a Bazarului se vor desfăşura pe o perioadă de trei ani, timp în care se vor crea şi locuri de parcare, în zonă urmând să fie amenajat un sens giratoriu, ce va deservi şi viitorul supermarket Iulius Mall.

0 comentarii: