vineri, 30 noiembrie 2007

Joacă în curtea şcolii, transformată în dosar penal

O bulgăreală între elevi, în curtea şcolii, s-a transformat într-un dosar penal, după ce o adolescentă s-a lovit puternic la cap, fiind transportată de urgenţă la o clinică din Iaşi. Pe numele elevilor vinovaţi s-a deschis un dosar penal, vizat de cercetările oamenilor legii fiind şi profesorul care ar fi trebuit să-i supravegheze pe adolescenţi în timpul pauzei.

Toată povestea s-a petrecut miercuri dimineaţă, la şcoala generală „Iorgu Toma” din comuna Vama. Elena C., în vârstă de 14 ani, elevă în clasa a VII-a, a ieşit în prima pauză, în curtea şcolii. La un moment dat, trei colegi de-ai ei (Alexandru B., Daniel C. şi Dumitru N.) au început să arunce cu bulgări în ea. O joacă aparent banală, însă, era cât pe ce să se transforme într-o tragedie, în momentul în care cei trei colegi au trântit-o la pământ pe Elena C., aceasta lovindu-se cu capul de beton. Deşi a revenit în clasă, minora acuza dureri puternice de cap, în jurul orei 11:00, spunându-le colegilor de clasă că îi este rău şi că pleacă acasă.

Durerile nu au încetat, motiv pentru care adolescenta a fost dusă de părinţi la spitalul din municipiul Câmpulung Moldovenesc, pentru a primi îngrijiri medicale. Medicii de aici au constatat că starea elevii este una destul de gravă şi, fiind suspectă de „fractură os parietal stânga”, minora a fost urcată imediat într-o ambulanţă şi transportată la Clinica de Neurochirurgie Iaşi.

Poliţia caută vinovaţii

Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, şeful Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc, subcomisarul Dan Zoltan Apopei, ne-a declarat că în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

„O să extindem cercetările şi asupra profesorului care era de serviciu şi în atribuţiile căruia intră, se pare, şi supravegherea elevilor în pauză”, a declarat Apopei, precizând că anchetatorii au făcut o adresă către Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava pentru a le trimite cu exactitate atribuţiile care le revin cadrelor didactice.

Şeful poliţiştilor câmpulungeni ne-a mărturisit că, dacă se va dovedi că profesorul care era de serviciu în acea zi are o parte de vină pentru ceea ce s-a întâmplat, acesta riscă să fie pus sub acuzare pentru neglijenţă în serviciu.

Totodată, Apopei s-a arătat surprins şi de faptul că accidentul elevei le-a fost adus la cunoştinţă poliţiştilor de către medicii de la spital şi nu, aşa cum era normal, de către conducerea unităţii de învăţământ unde a avut loc nefericitul eveniment.

„Cercetările sunt continuate pentru a se stabili împrejurările concrete producerii evenimentului şi în funcţie şi de evoluţia stării victimei să se dispună procedural”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

0 comentarii: