vineri, 30 noiembrie 2007

Locuri de muncă în Germania

Oferta de locuri de muncă pentru persoanele care doresc să lucreze în străinătate s-a îmbogăţit, în această săptămână, cu 365 de posturi vacante în Germania.

Angajatorii germani oferă, în cadrul convenţiei bilaterale încheiate între Republica Federală Germania şi statul român, locuri de muncă pentru solicitanţii care doresc un contract de muncă cu durata de un an, cu drept de prelungire de încă 6 luni, în meseriile: lăcuitor automobile (4 locuri), asistent medical sau îngrijitor bătrâni (femei sau bărbaţi, 137 locuri), lăcătuş, frezor (25 locuri), crescător animale sau agricultor calificat (4 locuri), zidar (30 locuri), specialist/tehnician pentru grădinărit şi peisagistică (6 locuri), specialist în agricultură-legumicultură ( 5 locuri), desenator tehnic/ inginer/ constructor/ tehnician/ construcţii de maşini (40 locuri), frizer/ hair-stillist cu experienţă în domeniul cosmeticii şi designului pe unghii (14 locuri), lăcătuş mecanic/instalaţii (100 locuri).

Pentru ocuparea acestor locuri de muncă, angajatorii din Germania pretind calificări în domeniile menţionate, precum şi cunoştinţe de limba germană, motiv pentru care înscrierea în baza de date se face în urma susţinerii unei testări pentru verificarea cunoştinţelor în această limbă. Date suplimentare cu privire la condiţiile testării şi a înscrierii în vederea selectării se pot obţine la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, din strada Tudor Vladimirescu f.n. sau la telefon 530128.

0 comentarii: