vineri, 30 noiembrie 2007

Tâlharul le-a răspuns poliţiştilor de pe telefonul victimei

Un tânăr din municipiul Suceava, autorul unei tâlhării într-o scară de bloc din Burdujeni, a fost prins de poliţişti în timp record, după ce a fost sunat de oamenii legii pe telefonul pe care-l luase de la victimă.

Toată povestea s-a petrecut în seara zilei de miercuri, atunci când, în jurul orei 22:00, Cristian S., în vârstă de 25 de ani, s-a dus să-şi viziteze prietena. Când a intrat în blocul acesteia, de pe strada „Jean Bart”, tânărul a fost lovit cu putere în cap, pierzându-şi pentru câteva momente cunoştinţa. Când şi-a revenit, victima, mecanic auto la un service auto din Şcheia, şi-a dat seama că agresorul i-a scotocit prin buzunare şi i-a luat suma de 280 de lei şi telefonul mobil. Cristian S. a reclamat cele întâmplate la <112>, în scurt timp un echipaj al Secţiei de Poliţie Burdujeni ajungând la locul faptei.

Deşi victima nu a putut oferi nici un amănunt despre agresor, deoarece acesta din urmă a atacat de la spate, juidiciariştii au reuşit să-i dea imediat de urme. Oamenii legii s-au folosit de un truc vechi, apelând numărul de telefon mobil al victimei, care se presupunea că se află la tâlhar. La celălalt capăt al firului a răspuns agresorul, însă, precaut, nu a vorbit deloc, iar după câteva secunde a închis. Pentru anchetatori, însă, a fost suficient.

După zgomotele pe care le-au auzit pe fundal, judiciariştii şi-au dat seama că autorul se află undeva într-un local. Bănuind că nu a putut ajunge prea departe, poliţiştii au scotocit toate crâşmele din zonă, luându-i la întrebări pe toţi cei suspecţi. Aproximativ o oră le-a luat oamenilor legii să ajungă şi la autor, acesta fiind găsit, aşa cum bănuiau, într-un restaurant din Burdujeni.

Asupra lui Ştefan Chiriac, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Suceava, zis „Chioru”, individ cu antecedente penale, s-a găsit, de altfel, telefonul victimei, într-un final, tânărul recunoscându-şi fapta. Din nefericire, poliţiştii nu au reuşit să recupereze nici un leu din cei 280 furaţi de la victimă, Chiriac „topind” toţi banii la jocurile mecanice (poker).

„Cercetările sunt continuate cu autorul în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

0 comentarii: