duminică, 16 decembrie 2007

Fotbal, Retrospectiva Ligii a IV-a (partea a III-a)


Sport




Surpriza Bucovina Bădeuţi

Pe 23 septembrie s-au jucat meciurile etapei a VII-a din Liga a IV-a. CS Gura Humorului a câştigat cu 5-0 şi a rămas lider. Bucovina Bădeuţi a furnizat surpriza etapei, reuşind să se impună la Fălticeni în faţa celor de la Juventus II, scor 0-1. CS Gura Humorului şi-a respectat statutul de favorită în faţa Minerului Iacobeni Ciocăneşti şi a dispus cu 5-0 de aceştia, pătrându-şi totodată poziţia de lider al Ligii a IV-a. Humorenii au condus ostilităţile din primul şi până în ultimul minut, reuşind şi câteva goluri spectaculoase , însă după minutul 60 au ridicat piciorul de pe acceleraţie şi echipa oaspete şi-a mai putut trage sufletul. Cu Ioniţă şi Gafiţa în mare formă, gazdele au înscris de cinci ori prin Ioniţă, minutele 17, 31, Gafiţa 35, A. Macovei 58 şi Poenari 60. A fost un meci în care minerii cu Marcel şi Răzvan Ivan (tată şi fiu) în formaţie şi-au dat seama că mai au de lucrat la omogenizarea echipei.

Meci foarte echilibrat la Pătrăuţi, unde s-au marcat nu mai puţin de 7 goluri, oaspeţii Rapid CFR Suceava au învins cu 4-3 şi sunt la 3 puncte de primul loc. Surprinzătoare victoria Liteniului, 2-0 la Moldoviţa, joc în care Viitorul (cu patru jucători proaspăt legitimaţi în formaţie a câştigat pe merit) acumulează primele 3 puncte în clasament. Păcat pentru comportarea frumoasă a echipei din Liteni, neatenţia conducătorilor atunci când au făcut legitimările a dus la pierderea jocului cu 3-0 din cauza viciilor de respectare a regulamentului.

Cetatea II Suceava Arbore s-a impus cu 3-0 la Rădăuţi, goluri marcate de Crişu, minutul 48, Dovalciuc 61 şi Apetri 76 şi rămâne pe locul II în clasament, la egalitate de puncte cu liderul.

Dorna Vatra Dornei câştigă în urma unui meci frumos între două echipe care şi-au văzut de fotbal, fără faulturi, fără proteste, cu goluri multe şi numeroase, faze de poartă, meciul cu Flacăra Roşie Udeşti, scor 5-0, goluri înscrise de Stan minutele 30, 45, Boancheş 38, Vizitiu 60 şi D. Bostan 76. Dorneinii încep să se vadă, ei alcătuiesc o formaţie foarte echilibrată cu Szekely şi Iuga pe linia de fund, Vizitiu un dispecer laborios şi două vârfuri de atac D. Bostan şi Stan, puternice şi eficace. În urma rezultatelor din etapa a VII-a, CS Gura Humorului se află pe primul loc, la egalitate de puncte cu Cetatea II Suceava, dar cu un golaveraj superior, Dorna Vatra Dornei, Rapid CFR Suceava şi Juventus II Fălticeni se află în imediata apropiere şi aşteaptă un pas greşit al primelor două echipe.

În etapa a VIII-a, din cadrul Ligii a IV-a, Juventus II şi-a confirmat statutul de favorită în partida de la Liteni, unde s-a impus la o diferenţă de două goluri prin reuşitele lui Vrabie şi A. Pânzariu.

Derbiul etapei a fost câştigat de feroviarii suceveni

Rapid CFR Suceava – CS Gura Humorului 1-0 (0-0), în urma unui meci deosebit de echilibrat, în care ambele echipe au prezentat cele mai bune garnituri. Multe ocazii de gol la ambele părţi, în final gazdele reuşind golul victoriei prin Lucian Burlacu în minutul 84.

FC Cetatea II Suceava Arbore – Bradul Putna 5-2 (3-2) în urma unui meci echilibrat în prima repriză când oaspeţii au condus cu 2-1. În partea a doua a jocului cei de la Bradul nu au mai făcut faţă forcingului gazdelor, care s-au impus în final la trei goluri diferenţă, n felul acesta Cetatea II a revenit pe primul loc al clasamentului. Golurile au fost marcate de Homneac 2, Dovalciuc 2 şi Răzlog pentru Cetatea, respectiv Puha şi Romega.

Trei puncte mari pentru dorneni în întâlnirea disputată la Siret cu Zimbrul din localitate, goluri înscrise de Kasper, minutul 28 şi D. Bostan 58, 66 pentru dorneni, respectiv juniorul Lucian Luchian, minutul 68.

Bucurie mare la Bădeuţi unde juniorii lui Vichente Popescu au învins pe Avântul Todireşti la un scor de forfait prin golurile înscrise de Nistor Bodârlău în minutele 27, 51 şi 86, un fotbalist în vârstă de 40 de ani. În echipa din Bădeuţi au mai jucat câţiva „tinerei”: Dragoş Tătar, Vali Gavriliuc, Hunceac sau Podariu, dar ambiţia şi dăruirea acestora a dus echipa pe un liniştitor loc 6 în clasament.

Să menţionăm că după etapa a VII-a, disputată pe 26 septembrie, la sediul AJF, a avut loc o şedinţă a Biroului Executiv, în care au fost discutate două probleme:

1. Aprobarea unei perioade de transferuri pentru jucătorii care au rămas neclarificaţi. Preşedintele AJF, Aurel Daicu, a menţionat că după începerea campionatului, unele asociaţii sportive au solicitat transferul unor jucători, care în perioada de mercato nu şi-au reglementat situaţia din diferite motive. Rezolvarea acestei probleme a contribuit într-o oarecare măsură la evitarea folosirii pe fals a unor jucători şi la înlăturarea constestaţiilor. Astfel, în perioada 27 septembrie – 5 octombrie 2007 s-au putut efectua transferuri.
2. Aprobarea de disputare a meciurilor pe teren propriu ale echipei Rapid CFR Suceava, sâmbăta în loc de duminica, întrucât pe terenul „1 Mai” din Iţcani îşi desfăşoară jocurile formaţiile de juniori republicani A şi B ale Cetăţii Suceava. Astfel au fost eliminate suprapunerile de meciuri.



În etapa a IX-a, Dorna face scorul campionatului, rapidiştii doboară „forestierii”, Cocar (CS Gura Humorului) marchează o „dublă” decisivă în meciul cu Unirea Boroaia, Bradul Putna şi Bucovina Bădeuţi au marcat împreună 10 goluri.

Zi neagră pentru elevii lui Neculai şi Costică Grosu (Avântul Todireşti) care au început numărătoarea golurilor în minutul 9 şi au terminat-o în ultimul minut de joc. Dornenii s-au dezlănţuit şi au înscris de 9 ori în poarta nefericitului portar de la Avântul. Două hattrick-uri în această partidă, unul i-a aparţinut lui D. Bostan (min. 9, 22, 60) şi celălalt Cobzaru (min. 15, 56, 79). Au mai înscris Szekely, Vizitiu şi Kasper.

Rapidiştii suceveni au învins fără probleme la Moldoviţa, elevii lui Bogdan Tudoreanu realizând un joc bun, 4-0 cu Foresta şi au ţinut aproape de fruntea clasamentului, obiectivul anunţat la începutul campionatului fiind promovarea în Liga a III-a. Pentru echipa din Moldoviţa începuseră problemele în subsolul clasamentului. Feroviarii şi-au asigurat încă de la pauză un avantaj de două goluri prin reuşitele lui Bejinariu(12) şi L. Burlacu (45). În repriza a doua gazdele şi-au marcat un autogol, în minutul 63, prin F. Ungureanu iar scorul final a fost stabilit de juniorul Vlad Murariu, în minutul 90.

Meci foarte echilibrat la Gura Humorului unde gazdele au deschis scorul în minutul 40 prin Răzvan Cocar, dar au trecut apoi prin momente grele în faţa unui adversar care nu a încetat nicio clipă să-şi joace şansele. Fotbaliştii de la Unirea Boroaia au greşit însă în apărare cu patru minute înainte de final şi acelaşi a înscris realizând dubla. Tabela a fost închisă în prelungirile partidei de reuşita lui Vasiliu, scor final 2-1 pentru humoreni.

Juventus II Fălticeni se menţine în plasa liderului 4-2 cu Minerul Iacobeni Ciocăneşti. Vladimir Prisacă, fostul atacant al Cetăţii Suceava a înscris două goluri în minutele 16 şi 32, iar oapeţii au redus din handicap prin Răzvan Ivan în minutul 34. În partea a doua jocuzl s-a echilibrat, iar intrarea în teren a juniorului Vali Grămadă (Juventus) a înviorat atacul formaţiei sale. El a înscris în minutul 75, iar Vrabie a majorat scorul la 4-1 în minutul 82. Răzvan Ivan a închis tabela în prelungirile partidei.

Buna evoluţie a echipelor Bradul Putna, „set alb” în întâlnirea cu Flacăra Roşie Udeşti şi Bucovina Bădeuţi, 4-0 cu CSO Viitorul Liteni. Cei trei marcatori din formaţia lui Vichente Popescu, Bodârlău (minutele 2 şi 64) şi Cotoară (minutul 32) au împreună 114 ani.

Linia de clasament după această etapă: 1. Cetatea II Suceava Arbore 24p, 2. Dorna Vatra Dornei 21p, 3. Rapid CFR Suceava 21p, 4. CS Gura Humorului 21p, 5. Juventus II Fălticeni 20p.

În etapa a X-a, meciuri disputate pe data de 14 octombrie 2007, două întâlniri au atras atenţia: Rapid CFR Suceava – Juventus II Fălticeni şi Cetatea II – CS Gura Humorului.

În primul joc, meciul a foste echilibrat doar în prima repriză. În minutul 30, juniorul Turineac a profitat de o neînţelegere între cei doi apărători fălticeneni şi a deschis scorul. A urmat golul lui Lucian Burlacu şi Juventus s-a debusolat complet. Scor final 5-0 pentru Rapid CFR, care în repriza a doua a mai punctat prin Stamate de două ori şi Bârgăuanu. La acest derbi s-au remarcat de la gazde s-au remarcat Spătar, Sevaciuc, Stamate şi Romaniuc. Fălticenenii au dezamăgit deşi i.-au avut în teren pe Mihai, Fl. Ailenei, Şuleru, Zaremba şi Tomescu.

În cel de-al doilea joc s-au înfruntat Cetatea II cu CS Gura Humorului, scor 3-0. A fost un meci în care s-au arătat 10 cartonaşe galbene şi au fost dictate două penaltiuri. Tomaz a deschis scorul în minutul 55. A urmat o perioadă a jocului mai delicată generată de schimburi de amabilităţi între arbitri şi spectatori dar pe final de joc, Homneac (min.83) şi Ignătescu (min. 85) ai înscris pentru „satelit” şi au consolidat prima poziţie a clasamentului.

CSM Dorna Vatra Dornei a învins cu 3-1 pe Bucovina Bădeuţi şi ajuns pe locul 2 în clasamentul Ligii a IV-a. Şi Bucovina Rădăuţi a făcut un meci bun la Todireşti, unde a învins cu 2-1 şi a urcat pe locul 6.

0 comentarii: