duminică, 16 decembrie 2007

ITM execută reprezentanţa Mercedes Benz din Suceava


Actualitate



airinei mihai Inspectoratul Teritorial de Muncă - ITM Suceava a dictat diverse sancţiuni împotriva firmelor găsite vinovate în urma gravului accident de muncă înregistrat în luna mai la reprezentanţa „MERCEDES BENZ” a societăţii „RESTACO”. Accidentul s-a produs din cauza supra-înălţării terenului sub linia de tensiune şi s-a soldat la acea vreme cu un mort şi doi răniţi cele doua persoane decedând prin electrocutare.

Şeful ITM, Mihai Airinei, a declarat că „RESTACO” s-a ales cu trei amenzi în valoare de 12.000 de lei şi un avertisment. El a spus că societatea „MARCO” din Zalău, desemnată să execute lucrările de extindere a halei cu ateliere service şi show room auto, a primit două amenzi însumînd 9.000 de lei, iar compania „E.ON Moldova”, care a autorizat efectuarea lucrărilor de la reprezentanţa „MERCEDES”, s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei.

Şeful ITM a mai spus că dosarul „RESTACO” a ajuns la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Suceava, care încă nu s-a pronunţat în acest caz, dacă deschide sau nu urmărirea penală pentru infracţiunea de omor din culpă.

0 comentarii: