duminică, 16 decembrie 2007

World Christmas Traditions


dscf3081.JPGdscf3046.JPGdscf3046.JPGdscf2992.JPGdscf3008.JPGdscf3002.JPGdscf2986.JPGdscf2971.JPG

Intr-o frumoasa zi de iarna cu fulgi imaculati de nea si cu zapada prevestind parca sarbatorile de iarna, organizatorii, invitatii speciali si toti participantii la Expozitia Concurs “World Christmas Traditions” au asistat la deschiderea festiva la ora 9,00 in sala de sport a Colegiului Tehnic “Gh. Asachi” Iasi. Colindele de Craciun au insotit acest eveniment impreuna cu tacutele dar expresivele lucrari, reprezentand traditii de iarna, expuse cu o zi inainte, la sectiunea I - machete, dar si cu un impresionant slide show al tuturor prezentarilor electronice primite in format Power Point pentru sectiunea a II-a, de la unitati scolare acoperind toate zonele tarii dar si de dincolo de granita : Polonia, Germania, Spania, Italia, Mexic, Grecia, Anglia. Astfel au fost vizualizate informatii noi si deosebit de interesante despre obiceiurile sarbatorilor de iarna de oriunde.

Invitatii de onoare au fost :

o D-na inspector prof.Liliana Stratulat (ISJ Iasi)

o D-na biolog Camelia Ifrim (Gradina Botanica Iasi)

o D-na ing. Luminita Ruta (Scoala de Arte si Meserii nr.41
Iasi)

o (indirect)D-na prof. Genoveva Serban (Coordonator Zonal al Programului Mondial Eco-Scoala din partea CCDG Romania, www.ccdg.ro)

o D-nul dr.geochimist Nicolae Peiu (APM Iasi)

o D-nul Yuki Masuda, voluntar japonez al JICA Romania (ARPM Bacau)

Inaintea decernarii premiilor, un grup de studenti de la Universitatea de Arte “George Enescu”
Iasi ne-a incantat sufletul si spiritul cu colinde live.

Momentul premierii a fost unul foarte emotionant pentru ca juriul si invitatii speciali au hotarat sa premieze toate lucrarile de la sectiunea machete. Jurizarea pentru sectiunea a II-a s-a realizat cu cateva zile inainte conform regulamentului concursului de catre profesori de limba engleza, limba si literatura romana, stiinte si un educator, persoane care nu au avut lucrari in concurs.

Mentionam pentru sectiunea I doar cateva nume de scoli care au obtinut cele mai notabile rezultate, premiul I, premii speciale si marele premiu: Scoala “Al. Vlahuta” Iasi, Gradinita cu Program Prelungit Raducaneni, Scoala “D. Sturdza”
Iasi, Scoala “I. Neculce” Iasi, Gradinita cu Program Normal nr.25 Iasi, Scoala Mogosesti, Scoala de Arte si Meserii Mogosesti, Gradinita cu Program Prelungit nr.26 Iasi, Scoala “D.D.Patrascanu” Tomesti, Gradinita Fundatiei Hecuba Iasi, Scoala Cretestii de Sus Vaslui, Gradinita cu Program Prelungit nr.10 Husi, Gradinita cu Program Prelungit nr.2 Iasi, Gradinita cu Program Prelungit nr.12 Iasi, Gradinita cu Program Normal nr.26 Iasi. Pentru sectiunea a II-a, prezentari electronice in format Power Point enumeram cateva dintre numele unitatilor scolare reprezentate de elevi si profesori coordonatori care au obtinut premiul I: Scoala Bratuleni, Iasi, Romania in parteneriat cu Colegio Juarez, C.D. Valles, Mexic, Liceo Statale Boggio Lera, Catania, Italia, Scoala “Ion Creanga” Suceava in parteneriat cu Colegiul Christopher Whitehead, Worcester, Anglia, etc.

Au fost eliminate din concurs lucrarile care nu s-au incadrat in regulamentul fiecarei sectiuni, dar au participat la expozitie.

Impresiile finale au fost pozitive, invitatii si participantii fiind impresionati de diversitatea si calitatea lucrarilor expuse, concretizandu-se intr-un adevarat workshop in timpul caruia au avut loc schimburi de idei si de experiente pozitive la toate nivelele de scolarizare preuniversitara. Felicitari tuturor participantilor!

Vor fi elaborate un CD si o revista in luna ianuarie 2008 care vor cuprinde informatii si imagini de la Expozitie dar si de la alte evenimente ce se incadreaza in planurile de activitati ale Proiectelor Mondiale Eco Scoala si LeAF ale Colegiului Tehnic “Gh.Asachi” Iasi.

Multumim conducerii Colegiului Tehnic “Gh.Asachi” Iasi care a sprijinit aceasta actiune extrascolara cat si Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, APM Iasi, ARPM Bacau, Gradinii Botanice Iasi, coordonatorului national CCDG Romania. Am simtit forta echipei !

A consemnat Comitetul Eco Scoala format din profesori, parinti, elevi si alti membri ai Colegiului Tehnic “Gh.Asachi”
Iasi , prof. coordonator Tamara Slatineanu.

0 comentarii: