duminică, 16 decembrie 2007

PSD repune în drepturi adevărul despre taxa de primă înmatriculare


Politica



Eugen BejinariuDeputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, a ţinut să reamintească românilor că taxa de primă înmatriculare a fost instituită de Guvernul Tăriceanu cu ajutorul PD, partid care deşi a fost unul dintre iniţiatorii taxei spune în momentul de faţă că nu e de acord cu aceasta pentru a obţine capital electoral. Bejinariu a spus într-o conferinţă de presă că s-a dovedit că PSD a avut dreptate când a susţinut că taxa de primă înmatriculare este ilegală şi că a fost un mod prin care Guvernul Tăriceanu doar să adune bani la buget. „Această taxă nu putea instituită de Guvernul Tăriceanu fără ajutorul PD.

PD a fost unul dintre principalii jucători ai acestei măsuri”, a spus Bejinariu care a reamintit că fostul ministru PD al Mediului, Sulfina Barbu, spunea că taxa de primă înmatriculare este o taxă de mediu. El a arătat că acum, constatând că pot obţine capital electoral, reprezentanţii PD susţin că sunt împotriva acestei taxe. „După un an vine Boc şi spune că nu sunt de acord. Boc explică acum cum mor ei pe baricade pentru binele poporului, dar atunci când erau la guvernare nu erau aşa de interesaţi de soarta poporului”, a precizat deputatul sucevean.

Preşedintele PD, Emil Boc, a cerut, joi, suspendarea şi anularea taxei de primă înmatriculare, fiind considerată acum de el drept "abuzivă şi nelegală", şi a mai cerut şi returnarea sumelor plătite de cetăţeni.

0 comentarii: